Головне

В Австрії обшукали готель, у якому мешкає "Дніпро". У Стеценка забрали всю готівку

04.07.2013 10:58 439 0

У середу, 3-го липня, у готель, де на час тренувального збору в Австрії зупинилися футболісти "Дніпра", з'явилися судові пристави.

У генерального директора клубу Андрія Стеценка були конфісковані всі готівкові кошти.

Причиною такого кроку австрійської влади послужив судовий розгляд дніпропетровців з німецькою компанією "Hochtief Solutions AG", яка вимагає погасити заборгованість за будівництво стадіону "Дніпро Арена".

Про це інформує "Комерсант" з посиланням на Іва Кляйна, адвоката будівельної компанії. Як розповів він, у готелі про візит попереджені не були. Виконавці представилися і запитали, чи не робили представники ФК "Дніпро" попередніх платежів і чи не залишали у сейфі готелю готівку.

Кляйн повідомив, що приставам не вдалося виявити у готелі цінного майна, що належить "Дніпру", а автобус, на якому футболісти пересувалися в Австрії, належав місцевій компанії. Тоді вони вирушили у номер до генерального директора клубу Андрія Стеценка.

За словами Іва Кляйна, виконавці розбудили пана Стеценка, представилися, показали для ознайомлення ордер і попросили відкрити сейф у номері. "Коли він побачив, що з'явився слюсар готелю, який був готовий зламати сейф, то погодився відкрити його сам", - сказав Кляйн.

За його словами, у гаманці, що знаходився у сейфі, були виявлені 3,7 тисяч євро і $ 3 тисячі готівкою. Гроші відправлені до Окружного суду міста Вінер-Нойштадт.

У "Дніпрі" факт обшуку команди в Австрії підтверджувати відмовилися. За словами Кляйна, судові виконавці діяли на підставі ордера про арешт майна клубу в Австрії.

"У нас є розпорядження Міжнародної торгової палати, рішення по якому прийнято у травні 2013 року. Загальний борг клубу перед "Hoсhtief Solutions" становить 11 мільйонів євро, - стверджує юрист. - Якщо "Дніпро" відмовиться виплатити борг, процедура може затягнутися. Але клуб може легко це зупинити, якщо заплатить необхідну суму або ініціює дружні переговори. Але поки ми такого бажання не бачимо".

Коментарі ()