Головне

Суд Лозанни знову відкладає вердикт по матчу "Металіст" - "Карпати"

05.07.2013 11:39 349 0

Причина в тому, що Україна не заплатила, передає газета "Сегодня".

Вердикт Лозанни по нібито договорняку "Металіст" - "Карпати" не з'явився і через три тижні після того терміну, про який в Києві говорив генсек суду.

"Все готово, залишилися формальності. Якщо не через тиждень, то в середині червня рішення буде прийнято", - обіцяв він у кінці травня. На дворі вже 5 липня. І у відповідь на запит, коли ж буде поставлена точка, з Лозанни прийшла відповідь: "Спасибі за інтерес до роботи спортивного арбітражного суду. Інформуємо вас, що справа як і раніше в розгляді. Дата оголошення рішення невідома".

"Рішення знову відкладається на невизначений термін, тому що українськими учасниками не сплачені витрати суду", - розповіло джерело в процесі.

Лозанна пред'явила апелянтам і відповідачеві (ФФУ) новий рахунок за роботу трьох арбітрів у цій справі - 120 тисяч франків ($128 тис.). "Свою частину цієї суми сплатили усі, окрім "Карпат", - говорить джерело.

Виходить нестандартна ситуація - розв'язка суперечки поставлена в залежність від фінансових умов: немає грошей - немає вердикту. Але не можуть же вони залишити справу без рішення"?

До речі, за словами співрозмовника, між учасниками процесу була спроба укласти мирову угоду. "Не факт, що суд взяв би його до уваги. Але якби прийняв, це могло дозволити закрити справу - з відміною усіх рішень на місцевому рівні. Але угоди не відбулося: на нього пішли усі, окрім львів'ян".

Нагадаємо, ФФУ три роки тому покарала клуби зняттям дев'яти очок, а гравців і посадовців - штрафами до 10 тисяч доларів і відлученням від футболу до п'яти років. Але ці санкції не набули чинності, оскільки сторони, що постраждали, звернулися з апеляціями до суду Лозанни.

Коментарі ()