Головне

Суперкубок України. "Шахтар" забирає трофей до Донецька

10.07.2013 18:00 684 0
Суперкубок України. "Шахтар" забирає трофей до Донецька

Донецький "Шахтар", обігравши "Чорноморець" в Одесі в матчі-відкритті сезону, завоював свій п'ятий Суперкубок України. При цьому "шахтарі" зрівнялися за цим показником з київським "Динамо", і тепер можуть залишити трофей на постійне зберігання у своєму музеї.

Грою проти команди Романа Григорчука "гірники" натякнули критикам і скептикам, що втрата Мхітаряна та Фернандіньо не дуже вплинула на гру команди, новачки клубу не потребують років адаптації, а невдалий виступ у Об'єднаному турнірі - наслідок важкої передсезонної роботи.

Одесити перед своїми уболівальниками розпочали поєдинок досить впевнено, не давали супернику володіти м'ячем, атакували, проте загралися біля карного майданчика суперника, пропустили контратаку, і Фред відкрив лік своїм голам за "Шахтар" в офіційних матчах.

Так само сталося і з другим пропущеним. Команда Григорчука після подачі кутового не встигла за контрвипадом "гірників", і Фред відправив другий м'яч у сітку воріт Безотосного.

При цьому, "Чорноморець" з усіх сил вперто продовжував іти вперед, проте різниця у класі між командами дала про себе знати - "Шахтар" свої моменти реалізував, а одесити - ні. Навіть після того, як Антонов забив команді Луческу гол у роздягальню, слабо вірилося у те, що господарям вдасться хоча б зрівняти рахунок.

Після перерви одесити продовжували шукати шляхів до володінь Каніболоцького, але забити так і не змогли. А от "гірники", крім забитого Тайсоном третього м'яча з пенальті, могли відправити у сітку воріт одеського клубу ще мінімум три-чотири м'ячі, якби не впевнена гра Дмитра Безотосного, який сьогодні підтвердив свій статус кандидата до національної збірної України.

У підсумку, перемога "Шахтаря", задоволене і усміхнене обличчя Ріната Ахметова на крупних планах телетрансляції, і засмучені одеські вболівальники, які сьогодні чекали реваншу за поразку у фіналі Кубка України. Як не крути, але поки "гірники" на голову вище команди, яку будує Роман Григорчук, що і підтверджують цифри на табло стадіону "Чорноморець".

Коментарі ()