Головне

Юрист "Металіста": "УЄФА повинно скасувати або призупинити своє рішення"

16.08.2013 12:09 402 0

У п’ятницю, 16 серпня,  Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про визнання матчу "Металіст" - "Карпати" договірним.

Це рішення Верховного суду Швейцарії означає, що рішення, винесене CAS 2 серпня, втрачає свою силу до розгляду Верховним судом Швейцарії апеляції "Металіста" по суті.

Про це прес-службі клубу повідомив юрист "Металіста" Маркіян Ключковський.

"У УЄФА немає формальних підстав для того, щоб не допускати ФК "Металіст" до матчів плей-офф. У даній ситуації УЄФА повинно скасувати своє рішення або, принаймні, призупинити його", - сказав Ключковський.

Він зазначив, що юристи клубу продовжать роботу у Верховному суді Швейцарії по розгляду апеляції "Металіста".

"Ми будемо просити Верховний суд Швейцарії скасувати рішення CAS взагалі. Паралельно ми будемо вести процес з CAS щодо скасування рішення УЄФА" - заявив Ключковський.

Ключковський також підкреслив, що юристи діють, виходячи з того, що докази, використані для встановлення вини "Металіста" в участі у договірному матчі, не є переконливими і за законодавством Швейцарії - незаконними.

"Настільки швидке рішення Верховного суду Швейцарії про призупинення рішення CAS свідчить про те, що суд бачить потенційно серйозні питання і недоліки в доказах, які були використані у вирішенні CAS", - повідомив юрист.

Надаємо, що  спортивний арбітражний суд (САS) в Лозанні визнав матч "Металіст" - "Карпати", який відбувся 19 квітня 2008 року, договірним. Також "Металіст" позбавили бронзових нагород у сезоні 2007/2008.

У підсумку було прийнято рішення, згідно с яким "Металіст" був відсторонений від участі у єврокубках у сезоні-2013/14.

.

Коментарі ()