Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Шахтар" 3:1. Не день "Шахтаря"

25.08.2013 23:08 2028 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Шахтар" 3:1. Не день "Шахтаря"

Напередодні матчу неодноразово було сказано про те, що "Дніпро", якщо бажає підтвердити свої амбіції, просто зобов’язаний грати на перемогу у матчі із "Шахтарем". Говорилося також, що після відходу групи лідерів "гірники" виглядають зовсім не так потужно, як минулого сезону. Але навіть у найсміливіших мріях прихильники дніпропетровської команди навряд чи могли уявити, що "Дніпро" здатен обіграти чемпіона з таким рахунком.

А перший тайм зовсім не віщував розгрому. Господарі володіли ініціативою, але "Шахтар" спокійно стримував їх натиск і гостро контратакував. На забитий м’яч жодна з команд не награла, зате обидва суперники продемонстрували максимальну налаштованість на боротьбу: і по ногах багатьом дісталося, і арбітрові про себе багато цікавого від футболістів обох клубів вислухати довелося.

А от на старті другої половини "Дніпро" шокував суперника: ледве пара хвилин минула після відновлення гри, як нічим не примітний навіс із флангу Зозуля скинув на Коноплянку, Євген подав назад на Романа, і той переправив м’яча у сітку. Такого старту "Шахтар" не чекав, і за десять хвилин Зозуля мав нагоду добити суперника, але не реалізував вихід сам на сам. Та те, що не вдалося зробити з гри, Роман невдовзі здійснив після розіграшу стандарту: подачу Ротаня форвард знову замкнув ударом головою.

Заміни Луческу не допомогли повернути його команді надію. "Дніпро" тримав гру у своїх руках, і перевага господарів логічно реалізувалася у вигляді третього голу, забитого Селезньовим з пенальті після того, як Шевчук завалив Зозулю у карному майданчику. Окрилені успіхом, господарі продовжували йти вперед, і лише в компенсований час "гірники" зуміли забити гол престижу і врятуватися від розгрому, який міг стати першим за останні кілька років на внутрішній арені.

Як не згадати, що на матч донецька команда вийшла в особливій формі – там, де зазвичай знаходиться логотип титульного спонсора, цього разу красувався напис "З днем шахтаря!". Що ж, сьогодні був явно не день "Шахтаря", і святкування донецькому регіонові їх команда добряче попсувала. Святкує сьогодні Дніпропетровськ.

Коментарі ()