Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металіст" 1:1. Бойова нічия на "Донбас Арені"

31.08.2013 22:24 2032 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металіст" 1:1. Бойова нічия на "Донбас Арені"

Так уже вийшло у нинішньому сезоні, що поєдинок між "Металістом" і "Шахтарем" у першому колі був цікавий не безпосереднім протистоянням цих команд, яке останнім часом набирає пристойні оберти, а дещо іншими причинами. Одна з них - наскільки важко було харків'янам перелаштуватися на позитивну ноту після остаточного рішення дискваліфікувати клуб з Ліги Чемпіонів.

І скільки б там керівництво з юристами не судилися з УЄФА та Лозанною, це не вплине на настрій футболістів "Металіста", який, будемо відвертими, десь на рівні нуля. І Мирон Маркевич, і всі інші казали, що тепер потрібно зосередитися на чемпіонаті та здобути ще одну путівку в ЛЧ, щоб таки показати там свою силу. Ось тому якнайшвидше хотілося побачити гру "синьо-жовтих" у зустрічі з чемпіоном країни. І не варто забувати, що через два тижні їм належить вдома приймати "Динамо".

З іншого боку хотілося побачити, як "Шахтар" оговтається після закономірної поразки у Дніпропетровську у попередньому турі. Не так часто доводиться останнім часом спостерігати та думати про те, що чемпіон цілком може втратити очки у двох матчах поспіль. І не варто забувати, що у наступному турі "гірники" поїдуть у Львів до "Карпат". А запитань до гри підопічних Мірчі Луческу за останні матчі виникло немало.

І після цього матчу їх залишилося аж ніяк не менше. У "Шахтарі" так ніхто і не може взяти та повести всю команду за собою у потрібний момент. Місце Фернандіньо у відповідальних зустрічах наразі вільне. До того ж і Коста, Тайсон або Тейшейра не можуть показати рівень, який демонстрував Вілліан. Луческу випустив на 20 хвилин зіркового Бернарда. Однак на полі його активності ми так і не побачили. Тому про "зірковість" доведеться поговорити пізніше.

Звідси і проблеми "Шахтаря" у нинішньому сезоні. Експерти кажуть, що ось таким чином Містер готує своїх підопічних до старту у Лізі Чемпіонів. Та з кожним туром проблеми "гірників" все більш помітні. Не витримують нерви навіть у Срни. Сьогодні Даріо примудрився заробити дві жовті картки у компенсований час до другого тайму. Віддамо належне Євгену Арановському, який сміливо вигнав хорвата з поля, що у чемпіонаті України, погодьтеся, трапляється дуже рідко.

Водночас, є питання до головного рефері по інших моментах. Перший стався на 6-й хвилині, коли у штрафний майданчик вривався Тейшейра. У підкаті у нього м'яч вибив Краснопьоров, хоча зробив це ззаду, та здалося, що все ж зіграв захисник жорстко, але чисто. Другий епізод стався через чотири хвилини, коли Кривцов і Девич впали у штрафному майданчику під час боротьби. І щоб там не казали коментатори на телеканалах "Україна" та "Футбол", а пенальті у цьому епізоді, швидше за все, був. Сергій і Марко притримували один одного, проте саме захисник потягнув форварда за футболку, після чого і відбулося падіння.

У другому таймі також було два суперечливих моменти. На 64-й хвилині у штрафному майданчику м'яч влучив у руку Степаненку, після чого змінив траекторію. Арановський пенальті тут не побачив. Але м'яч траекторію то змінив! А на завершення арбітр не вказав на 11 метрів, коли Срна ззаду зачепив-в'їхав у ногу Сосі. При цьому рефері перебував у кількох метрах. І все ж залишимо ці епізоди на совісті Арановського, бо більшість з них була 50 на 50.

Щодо перебігу матчу, то "Шахтар" майже весь час володів ініціативою. Важкувато стало "гірникам" після пропущеного м'яча. Десять завершальних хвилин пройшли на гойдалках, і перемогу могла вирвати як одна команда, так і інша. Однак нічийний рахунок так і залишився на табло. Нічия на користь "Динамо", "Дніпра", а також у певній мірі "Металіста", який залишився лідером чемпіонату.

Тепер у Прем'єр-лігу приходить двотижнева пауза, і за цей час "Металісту" потрібно втримати своїх лідерів у команді. І це не просте завдання для керівництва, враховуючи, що перший уже пішов - Крістальдо продовжить виступи у "Болоньї". А "Шахтарю" потрібно готуватися до важкого вояжу у Львів, де Луческу втрачати очки дуже небажано.

Коментарі ()