Головне

Ліга Чемпіонів. "Металіст" - ПАОК 1:1. В очікуванні вердикту УЄФА

07.08.2013 22:00 619 0
Ліга Чемпіонів. "Металіст" - ПАОК 1:1. В очікуванні вердикту УЄФА

Матч-відповідь 3-кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з ПАОКом вийшов для "Металіста" більш нервовим за першу гру в Салоніках.

Команда Мирона Маркевича справилася з греками і в матчі в Харкові, принаймні добилися позитивного результату, але в головах гравців, тренерів та керівників було рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (САС) та майбутній вердикт від УЄФА.

Як відомо, САС визнав матч "Карпати" - "Металіст" договірним. Тепер на команду з Харкова очікує рішення УЄФА по цьому питанню, що заплановане на 13 серпня.

"Металісту" нині не позаздриш. Команда стала в один ряд з командами-невдахами, яких таки вдалося викрити в договірному характері гри. І хоча в цьому списку "Металіст" і стоїть поряд з "Ювентусом",але є одне велике але. "Стара Синьойра" за свої гріхи вже побувала в нижчому дивізіоні, виповзла звідти, і тепер знову на горі футболу в Серії А.

"Металіст" поки всього цього минув, але меч-справедливості ще завис над головою молодого президента "Металіста" та його команди.

Перший матч між цими командами показав, що греки поки функціонально не готові до сезону. Їх агресії і активності вистачило рівно на першу половину гри, коли "Металісту" було дійсно складно. Лише за перші 15 хвилин поєдинку Салпінгідіс тричі заліз в положення поза грою. Перший по справжньому небезпечний момент у господарів виник в середині першого тайму, коли гостро з лівого флангу пробивав Соса, але м’яч промайнув вище воріт Хакобо.

Трохи згодом Соуза небезпечно бив головою після подачі Соси зі штрафного. М'яч пролетів повз ворота.

З 34 по 37 хвилину матчу два гострих моменти створили греки. Спочатку небезпечно пробивав Олісе з лінії штрафної "Металіста", на щастя снаряд влучив у захисника і полетів на кутовий.

Ще через декілька хвилин сильно пробив здалеку Лукас, і знову рикошет. М'яч зачепив когось із захисників, чим повністю дезорієнтував Дішленковіча – повз ворота. Під завісу першого тайму Дішленковіч звалив у власній штрафній Лукаса, який перший встиг до м'яча, але Флоріан Майєр пробачив "Металіст" і пенальті не поставив.

Другий тайму харківська команда провела більш весело, але лише моментами. ПАОК продовжив грати першим номером, а харків’яни були не проти, адже рахунок був на їх користь."Металіст" своєю пасивністю немов присипав пильність суперника. На 62-й хвилині зустрічі Марлос замінив Соузу, чим значно пожвавив гру господарів в атаці.

За 20 хвилин до завершення матчу класну атаку провели футболісти харківського клубу. Марко Девіч навозив на лівому фланзі декількох футболістів, віддав на Краснопьорова, який вистрілив у ближній кут воріт Хакобо, на жаль невлучно.

Вже через дві хвилини після моменту Крансопьорова глядачі на ОСК "Металіст" побачили перше взяття воріт. Бланко пілся передачі Марлоса точним ударом лівою з метрів 23-х влучає в ближній кут воріт Хакобо.

Тепер ПАОКу потрібно було забивати тричі. Стевенс пішов у ва-банк, випустивши замість захисника Ціоніса чеха Томаша Нецида, який через хвилину після свого виходу на поле зрівняв рахунок у матчі.

ПАОК намагався розвинути свій успіх. Але захист харків’ян  більше не дозволяв грекам подібної свободи у власній штрафній зоні.

Останній момент у греків виник на останніх секундах матчу. Олісе пройшов по правому флангу і зробив класний навіс в центр штрафного на Нецида, який пробив головою у протихід Дішленковича – повз ворота.

Арбітр зустрічі додав чотири додаткові хвилини, але більше нічого небезпечного гості не створили. 3:1 за сумою двох матчів - Металіст проходить грецький ПАОК, але чи будуть "жовто-сині" в останньому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів, дізнаємось у вівторок.

Коментарі ()