Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Динамо" 3:0. Середняк виявився не таким і міцним

15.09.2013 23:40 1511 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Динамо" 3:0. Середняк виявився не таким і міцним

Харківський "Металіст" здобув більш ніж упевнену перемогу над київським "Динамо". "Міцний середняк", яким харківська прес-служба охарактеризувала киян у передматчевому прев'ю, нічого не зміг протиставити команді Маркевича, яка відгрузила у ворота Коваля аж три м'ячі. З урахуванням поразки "Шахтаря" у грі з "Карпатами", "Металіст" ще більше зміцнив свою позицію на вершині турнірної таблиці.

"Динамо", ж у свою чергу, вже відстає від команди з Харкова на дев'ять пунктів, які за такої боротьби в чемпіонаті буде відіграти вкрай важко. Та і за рахунок чого команда супер-мотиватора зможе це зробити? В атаці кількість моментів, створених хлопцями Блохіна, можна перерахувати на пальцях однієї руки, оборона - як завжди, а тому і рахунок відповідний.

"Динамо" намагалося атакувати флангами, але більшість цих "спроб" завершувалась подачами в "молоко". Дальні удари, які при такій погоді могли стати непоганою зброєю, ніхто навіть не намагався використовувати, командної швидкості - не було. І навіть в кінцівці, граючи вже у два форварди проти виснаженого суперника, кияни не спромоглися серйозно потривожити Дишленковича, а при цьому самі отримали два м'ячі.

Напередодні старту команди в Лізі Європи Ігорю Суркісу слід запитати себе, а чи потрібна вона йому, ця Європа. Бо, страшно подумати про те, яку гру в чемпіонаті показуватиме ця команда, граючи через два дні на третій. І чи зможе цей "середняк" витягнути на фініші чемпіонату хоча б на підсумкове місце в першій шістці, забувши про Лігу чемпіонів.

Що стосується "Металіста", то команда Маркевича зараз дійсно показує чемпіонський футбол. Соса і Марлос як стоячих обходили захисників суперника, забиваючи свої м'ячі. Як завжди був активний Девіч, який сьогодні не забив, але добряче попсував нерви Драговичу з Хачеріді, на високому рівні матч провели новачки Гомез та Соуза. Та і взагалі, "Металіста" сьогодні грав так, як має це робити претендент на "золото".

Здається, що втративши надію на участь у Лізі чемпіонів, команда по-спортивному розізлилася і поставила собі за мету у наступному сезоні до групового етапу вийти напряму. Харків'яни настільки легко і невимушено переступають через своїх суперників, що на даному етапі виникає лише питання, як довго зможе команда протриматися на цьому рівні.

Коментарі ()