Головне

"Карпати" виставили "Газінтерспору" 5 млн євро "штрафу" за Штілича

16.09.2013 21:15 681 0


На офіційному сайті ФК "Газінтерспор" з’явилась інформація про те, що боснійський півзахисник "Карпат" Семір Штілич здійснив трансфер до цього клубу. Ц

Цього ж дня ФК "Карпати" був повідомлений про розірвання контракту футболіста з львівським клубом в односторонньому порядку.

ФК "Карпати" констатує, що Семір Штілмч розірвав контракт, дія якого розрахована до 30.06.2016 р., безпідставно та трактує дії футболіста як грубе порушення вимог статутних і регламентних документів сфери футбольного регулювання, умов укладеного контракту,повідомляє офіційний сайт клубу.

"Карпати" у листі до турецького клубу від 23.08.2013 року повідомляв, що не виключає можливості врегулювати питання переходу футболіста у цивілізований спосіб (шляхом укладення трансферного контракту), однак ФК "Газіантепспор" цим правом не скористався.

Таким чином, з метою захисту своїх економічних інтересів, а також застосування до футболіста та клубу "Газіантепспор" (за підбурення до розірвання контракту) фінансових та спортивних санкцій , ФК "Карпати" ініціював розгляд питання у Палаті з вирішення спорів ФІФА і, зокрема, вимагатиме:

1. Визнати, що контракт від 23.07.2012р. розірваний Семіром Штіличем з 19.08.2013р. в односторонньому порядку без обґрунтованої причини впродовж захищеного періоду.

2. Зобов’язати футболіста солідарно з його новим клубом (ФК "Газіантепспор", Туреччина) сплатити ФК "Карпати" компенсацію за розірвання контракту від 23.07.2012р. в сумі 5 000 000 (п’ять мільйонів) EUR.

3. Забезпечити застосування до футболіста та до ФК "Газіантепспор" (Туреччина) спортивних санкцій передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 17 FIFA RSTP відповідно (обмеження виступів Футболіста в офіційних матчах; заборона ФК "Газіантепспор" реєструвати нових гравців впродовж двох реєстраційних періодів).

Коментарі ()