Головне

Ліга Чемпіонів. Реал Сосьєдад - Шахтар 0:2. Майстер-клас від Луческу

17.09.2013 23:53 1250 0
Ліга Чемпіонів. Реал Сосьєдад - Шахтар 0:2. Майстер-клас від Луческу

При однозначно провальному першому таймі, донецький "Шахтар" у матчі 1-го туру Ліги Чемпіонів з "Реалом Сосьєдад" переломив хід гри і зумів здобути перемогу з рахунком 2:0.

Для нинішнього "Шахтаря", а це означає без Фернандіньо і Мхітаряна, багато хто пророкував провал вже в першому матчі Ліги чемпіонів з іспанцями. Не вийшло, здивував знову Мірча Луческу, який після першого тайму, де команда грала на відбій, на другу 45-хвилинку зумів психологічно налаштувати команду і тактично переграти свого візаві, Ягобу Аррасате. Якщо в першому таймі на стадіоні в Сан-Себастьяні "гірники" були в ролі команда, яка рятується від голу, то друга частина матчу все змінила.

Господарі з перших хвилин розпочали перевіряти П`ятова на міцність. Двічі воротарю з України протягом стартових п`яти хвилин довелося відбивати удари Грізманна та Гонсалеса. Після 15-хвилинного стартового натиску від "басків" "Шахтарю" вдалося перевести гру в бажаний для себе ритм.

На 16-й хвилині намагався провести трюк, як для українських суддів, Тейшейра, але його симулятивне падіння біля штрафної суддя з Румунії Овідіу Хацеган оцінив жовтою карткою. Взагалі, у першому таймі гравці "Шахтаря" намагалися щось доводити судді, в результаті нафоливши та набалакавши на три попередження, і надалі замовкли. Європа швидко вчить...

А ось щодо гри в атаці, то вона у донеччан у перші 45-хвилин не клеїлася. Тайсон та Адріано відверто випадали з гри. І якщо перший ще й відпрацьовував у захисті, то Адріано може занести свою гру собі у пасив.

Протягом всього першого тайму небезпечні моменти були лише біля воріт П`ятова. На 41-й хвилині суддя з Румунії цілком міг ставити пенальті у ворота "Шахтаря", оскільки Срна підкосив ногу Прієто, яка перебувала на лінії штрафного, а це вже мав бути 11-метровий удар. Якось перший тайм "Шахтар" на нуль відмучався.

У другій 45-хвилинці усі очкували чергової порції атак від "Реал Сосьєдада", але заграв "Шахтар". "Хитрий лис" Мірча Луческу, як його називають в Європі, зробив свою справу. "Шахтар" забігав флангами, перекрив вільні зони для іспанців, і включив пресинг. Для іспанців така гра "Шахтаря" стала, як смерть. Так, моменти біля воріт гостей виникали, але забивав голи у подальшому лише чемпіон України.

На 62-й хвилині "Шахтарю" вдається розпечатати ворота Браво, але суддя фіксує офсайд після удару Срна. А вже через три хвилини комбінація Срна-Коста-Тейшейра завершилася ударом останнього, і Браво не зумів взяти чи не другий удар у площину воріт. Після забитого голу Луческу міняє відразу Хюбшмана на Степаненка. Тепер Степаненку довелося ще й грати з Вела.

"Реал Сосьєдад" після пропущеного голу намагався швидко відігратися, але "Шахтар" надійно зіграв поблизу свого штрафного. На 77 хвилині після чергового стандарту біля воріт П`ятова Вела пробивав головою, і "гірників" рятує поперечка воріт.

На 87-ій хвилині швидка контратака "Шахтаря" завершується другим голом у ворота "Реал Сосьєдада". Знову відзначився Тейшейра, який пройшов з м`ячем двох захисників і пробив низом у кут воріт Браво. У доданий арбітром час "Шахтар" міг завершити цю гру розгромом, але по м`ячу не влучив Адріано, який бив з метрів восьми.

Отже, цілком закономірна перемога "Шахтаря", якщо брати за основу гру в другому таймі обох команд, а нереалізація моментів - це вже головний біль для іспанців.

Коментарі ()