Головне

Кубок України. 1/16 фіналу. Іллічівець - Шахтар. 0:3. Впевнена перемога на класі

25.09.2013 23:12 1180 0
Кубок України. 1/16 фіналу. Іллічівець - Шахтар. 0:3. Впевнена перемога на класі

Мірча Луческу перед матчем окремо наголошував, що його команді необхідно дуже серйозно почати свій шлях у Кубку України. Втім, у першому таймі "гірники" зіграли досить блякло, так і не розкривши оборону підопічних Миколи Павлова. Так, гостям вдався дуже потужний старт, і вже на 6-й хвилині Тайсон міг відкривати рахунок, але м'яч після удару бразильца влучив у стійку. Надалі хід першої половини гри контролював "Іллічівець". Дальні постріли Тармагадзе змусили дещо понервувати Пятова, однак у ствір воріт "снаряд" так і не потрапляв. В цілому команди провели перший тайм за рівної боротьби, мало відсижувались в обороні, однак гостроти в атакувальних діях також не вистачало.

Другий тайм також розпочався під диктовку гостей з Донецька. На 10-й хвилині тайму небезпечно пробивав Фернандо, а вже через дві хвилини рахунок в матчі був відкритий. Ілсіньо після серії рикошетів з метрів 18 потужно пробив низом у правий кут - Худжамов був безсильним. Після голу команди дещо заспокоїлись. "Гірники" продовжували володіти ініціативою, але вперед особливо не поспішали. Обидві команди до середини тайму не показаували на полі нічого цікавого, моменти біля воріт виникали дуже рідко. Лише в середині другої половини гри суперники обмінялися гострими моментами. На дальній постріл Тайсона "Іллічівець" відповів не менш небезпечно. Футболісти з Маріуполя швидко розіграли стандарт, в завершальній стадії якого небезпечно пробивав головою Майкон - поруч зі стійкою просвестів "снаряд".

Кульмінація поєдинку припала на 83 хвилину. Після стандарту господарі поля в черговий раз відбилися, але на підборі першими опинилися гості - тут же послідувала передача у штрафний майдачник на Степаненка, який вдотик скинув м'яч на дальню стійку, де чатував Едуардо. Хорват без проблем пробив головою у дальній кут повз Худжамова - 2:0. Вже через п'ять хвилини голкіпер "Іллічівця" виймав з сітки воріт і третій м'яч. В "нокаут" господарів поля вдалося відправити Луїсу Адріано, який з лінії штрафного майданчика пробив точно у "дев'ятку" воріт суперника - 3:0, і "Шахтар" впевнено проходить у наступний раунд Кубку України.

Коментарі ()