Головне

Прем'єр-ліга. "Металург" Д - "Шахтар" 2:2. Чергова втрата очок для "гірників"

28.09.2013 21:00 1800 0
Прем'єр-ліга. "Металург" Д - "Шахтар" 2:2. Чергова втрата очок для "гірників"

Раніше зустріч двох донецьких команд рідко походила на дербі, але сьогодні глядачі могли спостерігати спражній бій. "Гірники" хоча і намагалися зі старту заволодіти ініціативою, нікуди особливо не поспішали, і першого дійсного небезпечного моменту довелося чекати до 15-ї хвилини. Даріо Срна отримав передачу від Тайсона, прострілив з правого флангу на Феррейру, але удар аргентинця у дотик парирував Бандура. Трохи згодом міг забивати Фернандо, і знову після прострілу Даріо Срни - тепер виручив Насонов, вибивши "снаряд" на кутовий. Перше взяття воріт відбулося на 24-й хвилині матчу.Сергій Болбат зробив простріл на Лазича, Ярослав Ракицький намагався перешкодити сербу, але лише зрізав м'яч у свої ворота. 

До кінця тайму у "Металурга" було ще кілька моментів, щоб збільшити свою перевагу. Найбільш помітним гравцем у команді Ташуєва був Болбат, який на 33-й хвилині вийшов на побачення з Пятовим, але воротар зумів впоратися з ударом. Гості також провели кілька гострих атак, але забити так і не зуміли. Невпевненість у діях гравців "Шахтаря" і самовідданість оборонців "Металурга" залишили рахунок незмінним.

По перерві Луческу зробив подвійну заміну, яка згодом себе виправдала. Втім, на початку другого тайму "Металург" забив вдруге. Мораєш скористався позиційною помилкою Ракицького, вийшов на оперативний простір і технічно перекинув Пятова, який вийшов з воріт. Однак  вже в наступній атаці "Шахтар" зусиллями Тейшейри відставання скоротив. Після забитого голу "Шахтар" проводив атаку за атакою, і міг зрівнювати рахунок. Едуардо вивів Тейшейру на рандеву з Бандурою, але Алекс не зумів перехитрити голкіпера господарів.

Намагаючись врятувати матч, гостям доводилося постійно озиратися на контратаки "Металурга", який не забув про атаку і кілька разів небезпечно проривався уперед. Але на 82-й хвилині технічна і швидка атакуюча лінія "гірників" таки зломила опонента. Шевчук виконав простріл з лівого флангу, Барановський і Насонов помилилися позиційно, і Едуардо з лінії воротарського пробив під Бандурою - 2:2. Під завісу матчу знову міг забивати Тейшейра, але на висоті був Бандура, який намертво накрив "снаряд" після удару бразильця низом. В свою чергу "Металург" мав класну можливість вирвати перемогу на третій доданій хвилині. Мораєс обіграв Шевчука, вийшов 1 на 1 з Пятовим, але переграти того не зміг.

Коментарі ()