Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" З 3:2. Березка допоміг Девичу з бенефісом

29.09.2013 23:21 994 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" З 3:2. Березка допоміг Девичу з бенефісом

Марко Девич продовжує вражати своїми голами футбольну Україну. У вечір неділі, 29 вересня, гравець збірної тричі відзначився у воротах запорізького "Металурга", чим приніс своїй команді важкі три очки. У голеадора "Металіста" тепер 13 точних ударів в 11 поєдинках нинішнього чемпіонату.

Але є у цьому матчі і, так би мовити, чорна пляма. А саме - дії головного арбітра Сергія Березки в одному з епізодів. Рефері до 63-ої хвилини був принциповим: не реагував на падіння гравців "Металіста" у штрафному майданчику (Хав'єру навіть попередження за симуляцію показав), не вважав, що гості у захисті одного разу зупинили атаку рукою. А потім Березку переклинило...

Арбітр не розібрався у простій ситуації під час подачі м'яча зі стандарту біля воріт "Металурга". Девич і Балич вирішили поштовхатися поблизу воротарського майданчика. Як буває у кожному епізоді у кожній грі, коли гравці чекають на навіс. При цьому Марко навіть дещо відмахнувся від Саши ліктем. Березка розцінив цей епізод таким, у якому потрібно показати жовту картку обом футболістам. А для гравця "Металурга" це означало вилучення... Куди дивився додатковий асистент, котрий міг допомогти розібратися у ситуації, невідомо.

От і думається, чи справді помилки на користь "Металіста" є випадковими. Минулого туру Віктор Швецов у Сімферополі за рахунку 2:0 на користь харків'ян не поставив 100-відсотковий пенальті у ворота гостей. Тепер от Сергій Березка зі своєю видуманою червоною карткою у Харкові. Подібні інциденти були й у попередніх турах.

А мали ж запоріжці чудові шанси зачепитися за очки у Харкові. "Металург" героїчно відігрався після 0:2, які Девич встановив протягом чотирьох хвилин у середині першого тайму. Гостей за собою повів Штурко. Іноді здавалося, що Юрія на полі декілька, адже він встигав і в обороні відіграти, а потім і атаку створити. Скоротив відрив гравець на останній хвилині першої половини, а зрівняв шанси команд за півгодини до завершення зустрічі.

А вже через дві хвилини Березка видумав червону для Балича... Мирон Маркевич, напевно, і не думав, що буде так важко з одним з аутсайдерів. Тренер після вилучення зрозумів, що час кидати у бій усіх, кого тільки можна. Спочатку вийшов Гоменюк, а потім і Гомес. І все ж "Металісту" вдалося дотиснути у більшості суперника. Хет-трик записав собі в актив Девич.

До честі "Металурга", команда не зупинилася, а навіть у меншості пішла в атаку. Було кілька стандартів, але найреальніший момент отримав новачок Лео. Бразилець якимось чином пройшов одного з останніх захисників і вийшов віч-на-віч з воротарем. Проте після удару м'яч пролетів повз дальню стійку. А чесно кажучи, награв сьогодні "Металург" хоча б на один пункт. Сподобалися підопічні Сергія Пучкова.

Та є те, що є. "Металіст" продовжує очолювати турнірну таблицю, маючи тепер 29 очок. У "Дніпра" на три менше. І саме цим двом командам грати між собою у наступному турі. Щодо "Металурга", то команда так і продовжує перебувати у зоні вильоту, відстаючи від "Арсеналу", який ще має матч у запасі, на той таки один пункт.

Коментарі ()