Головне

Газзаєв: Україна та Росія в єврокубках матимуть по шість команд

03.09.2013 08:28 359 0

Куратор ідеї об`єднаного чемпіонату з футболу України та Росії Валерій Газзаєв назвав формулу турніру та квоту країн на єврокубки.

"Об'єднаний чемпіонат буде традиційним двохкруговим і пройде за системою "Осінь - весна" відповідно до єдиного європейського календаря. Склад прем'єр-ліги формується за принципом національних квот - 9 російських і 9 українських команд.

Цей паритет залишиться незмінним і далі. Система переходів між прем'єр-лігою і першим дивізіоном передбачає збереження національних квот. У тому ж форматі проходитиме першість молодіжних складів клубів прем'єр-ліги.

Об'єднаний перший дивізіон також складатиметься з 18 команд, що зайняли 10-16-і місця в РФПЛ і УПЛ за підсумками сезона- 2014/15, а також перші і другі місця в російському першому дивізіоні і українській першій лізі того ж сезону. Тобто і в першому дивізіоні буде по 9 російських і українських команд.

Національні квоти для участі в єврокубкових турнірах залишаються колишніми. Згідно з сьогоднішнім рейтингом Росію і Україну в єврокубках представлятимуть по 6 команд, і зайвий раз підкреслюю: ніякого політичного підтексту в Об'єднаному чемпіонаті немає! На міжнародній арені команди продовжуватимуть виступати під своїми державними прапорами, в дні перемог звучатимуть національні гімни", - цитує Газзаєва "Спорт-Экспресс".

Коментарі ()