Головне

Газзаєв: Більше половини команд в Україні та Росії збиткові

03.09.2013 09:48 326 0

Генеральний директор Об'єднаного чемпіонату Валерій Газзаєв заявив, що за підсумками фінансового ліцензування УЄФА більше половини клубів з Росії і України виявилися збитковими.

"Результати звіту УЄФА про ліцензування клубів показують, що в Росії і в Україні більше половини команд збиткові. Це найгірший показник серед усіх країн, що входять в УЄФА, - цитує Газзаєва "Спорт-Экспресс".

"Як відомо, основна частина клубів РФПЛ фінансується з державного бюджету. В українській лізі більшість команд належать приватним інвесторам, але при цьому їх фінансовий стан не можна назвати стабільним: 40 відсотків тих, що коли-небудь грали в УПЛ, клубів припинили своє існування або знялися з турнірів з фінансових причин.

Напередодні сезону- 2013/14 в УПЛ і зовсім склалася безпрецедентна ситуація. За підсумками попереднього чемпіонату ужгородська "Говерла" і запорізький "Металург", що зайняли 15-і і 16-і місця, повинні були покинути лігу, але цього не сталося, тому що жодна з команд, що отримали право на вихід в прем'єр-лігу за спортивними досягненнями, не змогла цього зробити через фінансові складнощі.

Погодьтеся, що чемпіонат, в якому відсутній спортивний принцип, не може викликати гарячого інтересу з боку глядачів, спонсорів і інвесторів. Але уся біда в тому, що і в Росії, і на Україні фінансування клубів - украй серйозна проблема".

Коментарі ()