Головне

Київська федерація футболу вимагає відставки Стороженка

16.10.2013 17:19 697 0

Виконком Федерації футболу Київської області ініцією відставку вце-президента ФФУ Сергія Стороженка.

Про це ідеться в листі Виконкому ФФУ Київської області до президента ФФУ Анатолія Конькова.

"Наша ініціатива продиктована виключно патріотичними мотивами, тобто природнім бажанням очистити керівний футбольний орган від осіб, що його дискредитують. Такою персоною нон-грата, на наш погляд, фактично є один із перших заступників президента ФФУ.

Після оголошення вердикту Лозаннського суду у справі про договірний матч "Металіст" — "Карпати" ми сподівалися, що футбольному функціонеру Стороженку вистачить мужності самому піти у відставку. Адже за підсумками процесу цей чиновник збанкрутував не лише як самопроголошений адвокат обох клубів. Він також втратив право обіймати свою посаду вже тоді, коли дозволив собі некоректні публічні заяви на адресу УЄФА та САС. Цей безпрецедентний випадок порушення корпоративної етики буквально шокував футбольну громадськість.

Понад двадцять років функціонування Федерація футболу України чи не вперше стала заручницею цинічного кар’єриста, чия репутація брудною іржею роз’їдає імідж національної асоціації. Ми рішуче виступаємо за те, щоб змити цей сором з нашого спільного мундира, очистити його заслужений і шанований у футбольному світі статус від цієї персоніфікованої ганьби.

Саме тому, у відповідь на лист ФФУ за № 113 від 19.09.13 р., члени Виконкому Федерації футболу м. Києва звертаються до футбольної громадськості України з пропозицією підтримати наше рішення від 15 жовтня 2013 р., як того вимагає п. 7 ст. 15 Статуту ФФУ, включити до порядку денного чергового Конгресу ФФУ питання про висловлення недовіри першому віце-президенту ФФУ Стороженку С.М, - ідеться в листі.

Коментарі ()