Головне

"Карпати" радять ФІФА та УЄФА розібратися, що таке "патріотизм" і "фашизм"

16.10.2013 19:15 558 0

Керівництво ФК "Карпати" у відкритому листі до ФІФА, УЄФА та ФФУ вказує на те, що клуб завжди захищав інтереси своїх уболівальників-патріотів і просить не ототожнювати "патріотизм" з "нацизмом" та "фашизмом"".

"ФК "Карпати" ніколи не підтримував і не підтримує тих, хто намагається будь-яким методом вчинити протиправні акції на трибунах нашого стадіону. Однак наш клуб завжди стояв на стороні і захищав інтереси своїх уболівальників-патріотів. Ми звертаємося до вас з проханням не ототожнювати "патріотизм" з "нацизмом" та "фашизмом". Це далеко не одне й те ж", ― йдеться на офіційному сайті ФК "Карпати".

У листі зазначено, що багато років прихильники "Карпат" позиціонують себе як патріоти міста, регіону та країни. Однак цей вияв патріотизму намагаються очорнити і замінити його на образливі та неприпустимі для сучасного цивілізованого суспільства терміни "расизм", "нацизм", "фашизм".

Також у повідомленні клубу зазначається, що цього тижня ФК "Карпати" оголосить старт кампанії "Місяць дій", яка спрямована на демонстрацію клубом неприпустимості проявів расизму, неонацизму та насильства на трибунах стадіонів.

"Участь у низці відповідних публічних заходів візьмуть і професійні футболісти, і вболівальники нашої команди. Ми чітко усвідомлюємо, що проведення подібних активностей – важливий і почесний обов’язок нашого клубу, адже соціальна відповідальність перед суспільством – невід’ємна частина існування і розвитку ФК "Карпати", ― зазначено в листі.

Нагадаємо, Львівський футбольний клуб "Карпати" вніс до офіційної символіки червоно-чорний прапор.

Додамо, Львівські "Карпати" відмовились долучитись до акцій антирасистської організації FARE оскільки вважають, що сама організація послуговується упередженими та нефаховими підходами. Окрім того, побачили в роботі організації дискримінаційний акт проти українців за національною ознакою, пише zaxid.net.

Коментарі ()