Головне

Ходжсона звинувачують у расизмі по відношенню до гравця збірної Англії

18.10.2013 11:11 469 0

Головний тренер збірної Англії Рой Ходжсон в перерві матчу кваліфікації ЧС- 2014 з Польщею (2:0) вижив слово "мавпа" щодо одного зі своїх темноношкірих гравців.

У перерві матчу завершального туру кваліфікаційного раунду чемпіонату світу - 2014 проти збірної Польщі Ходжсон, пояснюючи захиснику Крісу Смоллінгу необхідність грати в пас з хавбеком Андросом Таунсендом, розповів анекдот про мавпу і астронавта в космосі.

"Погодуйте мавпу", - сказав Ходжсон своїм футболістам. Таким чином тренер попросив їх частіше давати м'яч півзахиснику "Тоттенхема" Ендросу Таунсенду.

Ця історія просочилася в пресу. За повідомлення Daily Mirror і The Sun, щонайменше один гравець збірної Англії був шокований, почувши цей жарт.

Згодом Ходжсон приніс офіційні вибачення, якщо його слова були кимось сприйняті як зневагу, а сам Таунсенд через свою сторінку в Twitter заявив, що не має претензій, і ця справа яйця виїденого не варта.

"Вам доведеться постаратися, щоб знайти людину, яка звинуватила б мене в расизмі. Я тренував команди по всьому світу 37 років, працював з різними людьми. І дуже сумно, що усе це підноситься як расизм", - цитує Ходжсона www.eurosport.ru.

Коментарі ()