Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Дніпро". В одні ворота

19.10.2013 19:44 1230 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Дніпро". В одні ворота

Напередодні звітного поєдинку багато говорилося про те, що "Карпати", у складі яких зараз опинилася велика група колишніх дніпрян, підійдуть до матчу з особливим настроєм та спробують дати бій більш іменитим гостям. Тим більше, відносно недавно цим самим гравцям вдавався подібний успіх у складі "Кривбасу". Але цього разу ані Бартулович з Федорчуком, Пашаєвим та Льопою, ані ще один екс-дніпропетровець Гладкий, ані їх нові партнери жодним чином не зуміли завдати клопоту команді Рамоса.

І це при тому, що іспанський наставник дав відпочинок між матчами збірних та єврокубками Ротаневі, Коноплянці, Стрінічу, Мазухові. Здавалося б, ключові гравці – але ж Рамос не втомлюється повторювати, що не ділить своїх підопічних на основних та резервних, і після таких матчів просто не можна йому не вірити. Політило, Влад, Дуглас, Бруно Гама так добре розумілися з іншими партнерами, що грають частіше, що назвати цей склад резервним язик не повернеться.

А тут ще й самі "леви" взялися робити подарунки, якими було б нерозумно не скористатися. В першому таймі результат зробила зв’язка Пластун - Гама. Спочатку після удару Федецького захисник "Карпат" вибив м’яча просто на ногу португальському вінгеру "Дніпра", і той з кута штрафного пробив точно у ближній кут. А пізніше ця ж пара створила другий гол, ще курйозніший, але від того не менш гарний: Пластун, намагаючись у підкаті перервати передачу на Бруно Гаму, сам вибив м’яча на ногу португальцеві, і від неї той відскочив прямо у дальній кут воріт, від стійки потрапивши до сітки – приємний сюрприз для "Дніпра", для Ільющенкова – не дуже.

Загалом гравців "Карпат", які останнім часом ніби вийшли з кризи і справедливо заробили чимало схвальних відгуків, цього дня було важко впізнати. За весь матч складно пригадати хоча б один момент, в якому вони б змусили Бойка по-справжньому увійти в гру, натомість самі зелено-білі не припиняли помилятися. І по перерві "Дніпро" продовжив розгром.

Спершу чергова обрізка господарів на своїй половині поля дозволила Селезньову вийти на побачення з Ільющенковим. Голкіпер вибив м’ча на кутовий, але це лише на хвилину відклало взяття воріт – розіграш стандарту завершився голом Матеуса, якого оборонці лишили самого в центрі карного майданчика. А ще буквально за дві хвилини красень-гол забив і сам Селезньов, завдавши потужного удару в дев’ятку з-за меж штрафного.

Більше описувати нічого – "Карпати" так жодного разу й не дали нагоди стверджувати, що на розгром вони не заслуговують. Тож можемо відзначати хіба вдалі дебюти у складі "Дніпра": Влад нарешті зіграв перший матч у чемпіонаті, а Бруно Гама забив перший (і другий) гол в новій команді. Також повернувся на поле Джуліано, який нарешті відновився після травми, отриманої ще в серпні; і у ті неповних 40 хвилин, що бразилець провів на полі, він був одним із найактивніших у складі своєї команди. Тож "Дніпро" їде до Португалії у доброму гуморі, а от Олександрові Севідову та його команді в цей час не до веселощів…

Коментарі ()