Головне

Міліція забирала червоно-чорні прапори у вболівальників на матчі "Волинь" - "Говерла"

20.10.2013 14:35 982 0

Під час матчу 13 туру футбольної Прем'єр-ліги 2013/2014 між "Волинню" та "Говерлою", який відбувся 18 жовтня у Луцьку, міліція намагалася забрати у вболівальників червоно-чорний прапор.

Про це повідомила вболівальниця луцької команди Валентина Магурчак.

Про це пишуть Волинські новини.

Як розповіла у коментарі Валентина Магурчак, вболівальники з Горохівського району вже 5 років їздять на матчі "Волині", а також час від часу відвідують матчі збірної України із червоно-чорним стягом.

"За ці 5 років у нас не було жодних проблем на трибунах. Але 18 жовтня під час матчу "Волині" з "Говерлою" трапився прикрий інцидент. Ми розгорнули наш прапор як символ вболівальників Горохівщини.

Несподівано під час першого тайму до нас підійшов міліціонер і ультимативно наказав згорнути червоно-чорний прапор, бо він нібито заборонений. Коли хлопці почали вимагати документи, на підставі яких вболівальникам заборонено використовувати під час футбольних матчів таку символіку, міліціонер почав гарячково дзвонити по телефону.

Вболівальники стали за прапором і сказали, що не дозволять його зняти. До них приєднались і ковельчани, в яких схожа символіка", - розповіла Валентина Магурчак.

"Міліція не змогла надати жодних документів, які підтверджують заборону патріотичного стягу. Тоді вони почали стверджувати, що на матчі присутній якийсь делегат ФІФА, тому прапор не можна вивішувати. Однак врешті-решт через 15 хвилин міліція відмовилася від спроби забрати прапор, отримавши, очевидно, певну вказівку начальства.

Проте після завершення матчу до нас підійшла група міліціонерів і попросила назвати прізвища, після чого залишила нас у спокої. Прикро, що стражі правопорядку у Луцьку полюють за червоно-чорними прапорами на стадіонах. Очевидно, вони погано знають українську історію", - зазначила вболівальниця.

Коментарі ()