Головне

Ліга Чемпіонів. "Байєр" - "Шахтар" 4:0. Повна капітуляція

23.10.2013 23:57 1129 0
Ліга Чемпіонів. "Байєр" - "Шахтар" 4:0. Повна капітуляція

Донецький "Шахтар" зазнав нищівної поразки від "Байєра" на "БайАрені". Після непоганого стару в турнірі з перемоги над "Сосьєдадом" і нічиєї з "МЮ", сьогодні від "аптекарів" команда Луческу отримала по повній програмі. Першу частину дилогії, яка з турнірної точки зору є вирішальною в боротьбі за місце в плей-офф, гірники провалили.

Тут не можна не згадати про історичну складову протистоянь українських клубів з Леверкузеном, який вдома нікому з наших команд не поступався. Та, навіть, статистичний показник всього одного забитого м'яча на полі "Байєра", який провів Андрій Гусін в далекому сезоні 1999/00 років, "шахтарям" сьогодні покращити не вдалося. При жахливій грі у обороні, попереду команда містера Луческу виглядала не набагато краще.

Перший м'яч у воротах П'ятова опинився після подачі з флангу. Другий - з пенальті, який "привіз" Даріо Срна. Капітан "гірників" був дуже незадоволений таким рішенням судді, адже в нашому чемпіонаті одинадцятиметрові у ворота "Шахтаря" - велика рідкість. Після цього команда Луческу почала "сипатися", і третій гол Сем забивав, вийшовши на побачення з П'ятовим. Ну а четвертий пропущений - заслуга самого Андрія, який не зміг втримати м'яч в руках, і подарував Кісслінгу можливість оформити дубль.

Луческу намагався оживити гру попереду випустивши Бернарда, Ілсіньо та Феррейру, але особливого результату це не дало. Дальні удари, які "гірники" пропонували своєму супернику, без особливої напруги нейтралізував Лено, флангові подачі були неточні, а знаменита бразильська техніка не подіяла на залізну німецьку дисципліну. Як це не прикро, але донецький клуб сьогодні не награв навіть на гол престижу.

Загалом, списувати "Шахтар" з рахунків поки зарано, попереду є три матчі, і у команди Луческу залишаються непогані шанси на вихід до раунду плей-офф. Однак, тренерському штабу треба розібратися з помилками у першу чергу в обороні, яка на "БайАрені" дала не просто тріщину, як це часто буває у нинішнього "Шахтаря", а справжню пробоїну. Ну, і, можливо, Луческу варто поваріювати з атакувальною ланкою, бо виконавці, які вийшли сьогодні з перших хвилин, трохи не відповідають амбіціям донецького клубу.

Коментарі ()