Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Іллічівець" 1:0. Команді Блохіна знову дають бити пенальті

27.10.2013 18:57 1193 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Іллічівець" 1:0. Команді Блохіна знову дають бити пенальті

Київське "Динамо" отримало трудову та вольову перемогу у матчі 14 туру, здолавши з мінімальним рахунком 1:0 маріупольський "Іллічівець". Очікувати легкої гри з "Іллічівцем" Миколи Павлова, тим більше нинішньому "Динамо", не варто було. 

Команда з Маріуполя з перших хвилин "сіла" в захист і грала переважно на контратаках, яких в першому таймі було не так і багато. Щоправда саме в першому таймі Олександру Шовковському довелося двічі рятувати свою команду після ударів Майкона та після двох дитячих помилок від Хачеріді та Макаренка. Але цього разу киянам пощастило і виручила майстерність Шовковського. У "Динамо" в першому таймі також був 100% момент забити гол. Тоді Беланда з метрів 12-ти поцілив у штангу воріт.

"Динамо" протягом першого тайму мало перевагу як територіальну так і ігрову, але забити не могло. Фланги киян майже не діяли, а стандарти від Беланда бажали кращого виконання. На старті заключної 45-хвилини Блохін і Павлов замін не роблять. Тренер "Іллічівця", оскільки все влаштовує, а Блохін, бо він головний і йому видніше.

Визрів наставник "Динамо" на якісь зміни лише до 70 хвилини, коли на поле вийшли Аруна з Ленсом і обидва додали в грі киян. Ленс був активний на лівому фланзі, а Аруна віддав пас на метрів 35-ть після якого Гусєв прорвався у штрафну і заробив пенальті. І хоча Олег в моменті зіткнення з Худжамовим підсік власні ноги ще до зустрічі з частинами тіла воротаря "Іллічівця", але так би зробив кожен гравець у данній ситуації. Тим більше, що зіткнення з Худжамовив було. З 11 метрів Гусєв був влучний і не дав шансів своєму колишньому одноклубнику.

До моменту з пенальті був момент, який викличе ще більший резонанс. На 70-ій хвилині пряму червону картку отримав Андрій Ярмоленко, який в ігровому епізоді стрибнув на груди Ємельянову, який грав у підкаті. Суддя Труханов показав Ярмоленку відразу червону картку, напевно, справедиво, оскільки гравець "Динамо" міг уникнути цього стрибка, будь-якою дією. Тепер очевидно, що конкуренти "Динамо" будуть вимагати для Ярмоленка не одноматчевої дискваліфікації, а як мінімум 3-матчевої. Історія з Ярмоленком ще буде мати своє продовження.

Що стосується самої гри, то після отримання чисельної більшості гості цим не скористалися і навіть пропустили гол. Вилучення Ярмоленка гру "Динамо" зорганізувало і команда Блохіна зуміла взяти свої три очки. Причому, наприкінці матчу динамівці не закрилися, а продовжували атакувати і особливо не могли зупинити Ленса.  

Коментарі ()