Головне

Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Шахтар" 2:0. Сенсація на "Авангарді"

01.11.2013 21:20 1256 0
Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Шахтар" 2:0. Сенсація на "Авангарді"

Команда Віталія Кварцяного перед матчем з "Шахтарем" знаходилась не в кращій формі, про що говорять останні результати: лише одне набране очко в чотирьох останніх зустрічах (втім, "Волинь" набрала його в Одесі, де не програла "Чорноморцю"), і лише один забитий в цих матчах гол. Реабілітуватись за останні результати луцькому клубу вдалося, та ще і проти діючого чемпіона України. Два сухі м'ячі у ворота гостей забив Редван Мемешев, і обидва після розіграшів стандартних положень.

"Шахтар" з перших хвилин пішов на ворота Неділька, втім, до першого небезпечного моменту справа дійшла лише на 11-й хвилині. Бернард скинув під удар Дугласу Кості, але той зльоту пробив над поперечкою. Вже через хвилину, Бернард після передачі з глибини поля тікав 1 на 1 з голкіпером, але в підсумку перекинув і Неділька, і ворота. На цьому "гучні" моменти у гостей закінчилися, і за справу взялись футболісти "Волині".

Свою першу ж нагоду підопічні Кварцяного використали, матеріалізувавши стандартне положення у забитий м'яч. Після подачі зі штрафного з лівого флангу височенний Шумахер поборовся на другому поверсі, скинув "снаряд" на Мемешева, який обробив м'яч у центрі штрафного, а потім потужно пробив. М'яч влучив у поперечину, потім у спину Каніболоцькому, а вже від спини голкіпера "гірників" потравив у ворота - 1:0. Після взяття воріт "Волинь" перевела всі сили в захисит, аби зберегти рахунок на свою користь до завершення першого тайму. "Шахтар" в свою чергу як тільки не намагався пробити "луцький мур" , але все було марно, рахунок після першої половини гри зилишвся незмінним.

У другому таймі кардинально нічого не змінилося. "Волинь" продовжувала гнути свою лінію в захисті, "Шахтар" багато атакував. Тим не менш, хлопці Кварцяного примудрялися якось вискакувати з лещат "гірників" і десь навіть відповідали. Шумахер одного разу виграв верховий м'яч і загострив ситуацію біля воріт Каніболоцького - вище воріт. Згодом Матей по правому флангу виконав классну передачу у вільну зону на хід Нємчанінову, удар якого вийшов точним, але Каніболоцький не схибив, перевівши загрозу на кутовий.

Ці вилазки означали лише одне, що господарі не збирались відсижуватись тільки в обороні. Підопічні Луческу в свою чергу створили дуже багато моментів, але ой як підвела реалізація. То Адріано два рази довго думав, що робити з м'ячем, то вдало у воротах грав Неділько.
Кульмінація матчу припала на 68-му хвилину матчу. Мемешев заробив небезпечний штрафний метрах в 25-ти від воріт "Шахтаря". Шиков спробував пробити низом, м'яч після серії рикошетів потрапив до Мемешова, який з близької відстані увігнав "снаряд" повз Каніболоцького - 2:0, так "Волинь" зробила вагому заявку на перемогу.

Гості намагались зробили все, щоб уникнути її. Важко довелося лучанам в останні 10 хвилин, коли Неділько спочатку парирував постріл від Адріано, а через мить відбив удар Феррейри, який виявився першим на добиванні. Останній шанс бодай скоротити відставання до мінімуму "Шахтар" мав вже на першій доданій хвилині, коли "гірники" заробили стандарт. Срна обвів стінку, але влучив у той кут, де стояв Неділько, який намертво забрав "снаряд" в руки.

Таким чином, команда, яка йшла до гри на 13-му місці в турнірній таблиці і відставала від "Шахтаря" на 19 балів, сенсаційно обіграла суперника. У "Волині" тепер 16 очок і вона ділить 9-12 місця з ще трьома командами. У "Шахтаря" ж залишилося 32 бали і він вже в цьому турі може поступитися другим місцем в таблиці дніпропетровському "Дніпру", який 3 листопада поїде в гості до донецького "Металурга".

Коментарі ()