Головне

На матчі з Францією можна приходити з червоно-чорними прапорами

15.11.2013 15:46 719 0

Використання уболівальниками червоно-чорних прапорів під час підтримки на стадіонах не перебуває під забороною.

Про це під час перебування в Луцьку ву коментарі IA ZIK заявив віце-президент Федерації футболу України Володимир Малиновський.

Малиновський лаконічно зазначив, що не вважає відставку першого віце-президента Стороженка пов’язаною із дискваліфікацією "Львів-арени". "Ну, я не думаю, що це – якесь окреме питання. Сам Стороженко дав пояснення, що це за станом здоров’я. Думаю, що це більш вірогідно, ніж питання, пов’язане із "Львів-ареною", – заявив футбольний функціонер.

Він переконує, що ФФУ робитиме все для того, щоб стадіон не був дискваліфікований. "Ми ж знаємо підтримку на "Львів-арені" української національної збірної. Тому ми маємо зробити все, щоб цього (дискваліфікації, – IA ZIK) не допустити", – каже Малиновський.

Водночас він підкреслив, що не вважає ознаки фашизму в матеріалах, поданих ФАРЕ. "Я – не вважаю. Я як віце-президент та голова комітету етики чесної гри вже неодноразово звертався і звертаюся ще раз до всіх уболівальників, до всіх учасників футбольного процесу: ми всі повинні дотримуватися елементарної поведінки і правил гри або участі у футбольному процесі. Червоно-чорний прапор не є таким, що заборонений. Але решта питань, які заборонені, їх просто не треба застосовувати. Бо це не допомагає українському футболу, це не підтримує національну збірну, а навпаки – шкодить. Адже можуть зацікавлені особи спеціально нести провокаційні транспаранти і плакати, аби нашкодити", – зазначив віце-президент ФФУ.

Володимир Малиновський додав: "Я думаю, що ФАРЕ має перелік, але я певен, що в них інформація 2-3 роки назад. Бо якщо сьогодні на рівні держави прапор не є злочинним, таким, який не допускається, то і там мала б бути така інформація. Я думаю, що після того, як сталася ця інформація, всі питання їм внесли, розказали. Тому ФАРЕ і прийняло рішення і розраховуємо на те, що ФІФА не застосовувати таких жорстких заходів стосовно нашої федерації і "Львів-арени".

Коментарі ()