Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Іллічівець" 3:1. Цього разу втримали

23.11.2013 22:22 935 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Іллічівець" 3:1. Цього разу втримали

Так вже склалося, що свій останній матч в Чемпіонаті України "Дніпро" провів аж три тижні тому – перед паузою на ігри збірних "випала" ще зустріч із нині покійним "Арсеналом". І за цей час вже встигли призабутися останні невдачі дніпропетровців у внутрішній першості. У двох матчах поспіль підопічні Рамоса після перерви губили перевагу, здобуту в першому таймі, а разом з нею втрачали і очки.

Тож коли сьогодні "Дніпро" з перших хвилин почав "розкатувати" "Іллічівець", згадувалися не останні матчі, а травнева зустріч цих суперників на "Дніпро-Арені", коли маріупольці були биті з рахунком 7:0. Цього разу все теж йшло до розгрому, хай і не з таким рахунком: "дніпряни" одразу ж захопили ініціативу, "намацали" слабкі місця в обороні гостей і досить швидко відкрили рахунок: Матеус отримав достатньо простору на вході до штрафного, вийшов на позицію та пробив точно у ближній кут.

Другий гол стався буквально через п’ять хвилин після першого, а між ними був же й ще один момент Матеуса. Але якщо один бразилець цього разу пробив повз ворота, то інший – Джуліано – вдало замкнув головою подачу від Коноплянки. Рахунок став 2:0 ще у середині тайму, "Дніпро" продовжував атакувати, і маріупольці ледве дотягнули до перерви, утримуючи хоча б таку різницю.

Та після перерви 7:0 швидко забулися, натомість знову згадалися "Ворскла" і донецький "Металург". "Дніпро" віддав ініціативу опонентам, сам же ходив у контратаки лише за дуже хорошої нагоди. Згадати можна хіба кілька ударів здалеку та падіння Бруно Гами у карному майданчику, в яке арбітр Труханов "не повірив", нагородивши португальця жовтою карткою. Але маріупольці не змогли повторити досягнення попередніх суперників "Дніпра" – попри те, що суперник по перерві вже не так притискав їх до воріт, попереду азовці до самої кінцівки гри нічого серйозного так і не створили.

А от "Дніпрові" одна контратака в самому кінці матчу все ж вдалася – Матеус вивів на ударну позицію Бруно Гаму, і той переграв Худжамова. Рамос одразу дав команду перейти на гру в п’ять захисників, але завершити гру "насухо" це не допомогло: "Іллічівець" заробив право на штрафний, і просто неймовірний удар вдався Олексієві Полянському – м’яч оминув стінку, вдарився у штангу і залетів у ворота! Однак, цей маленький шедевр вже нічого кардинально не міг змінити, за хвилину зустріч завершилася.

Таким чином "Дніпро" після перерви більш ніж в місяць нарешті здобуває чергову перемогу у чемпіонаті. Гонка триває, далі має бути ще цікавіше.

Коментарі ()