Українська правда

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Металіст" 1:1. Справедлива нічия

Сергей Шемшученко — 30 листопада 2013, 21:10

Останній раз "Металіст" провів офіційний матч 10 листопада з донецьким "Металургом" і зазнав тоді розгромної поразки з рахунком 3:0. Така велика перерва, можливо, повинна була піти на користь харків'янам, але вони в черговий раз втратили очки, можливо команда вибилась з ігрового ритму?

"Іллічівець" на правах господарів поля ропочав матч агресивно, і вже на 1-й хвилині матчу заробив кутовий, після виконання якого перший удар по воротам Горяінова завдав Ордець, втім, Іван влучив в захисника. "Металіст" в свою чергу неквапливо катав "снаряд" в центрі поля і особливо не поспішав йти вперед. На 7-й хвилині матчу бажання маріупольців відкрити рахунок метеріалізувалось у взяття воріт. Полянський вдало виконав простріл зі штрафного, Майкон технічно підставив голову, і переправив м'яч у дальній кут - 1:0.

Забивши гол, господарі продовжили насідати на ворота суперника, який ніяк не міг належним чином відповісти. Лише ближче до середини тайму "Металіст" прокинувся і почав щось створювати попереду, втім зрівняти рахунок команда Маркевича в першому таймі не змогла. В свою чергу подвоїти рахунок за шість хвилин до перерви міг "Іллічівець". Спочатку Федотов з вбивчої позиції запустив "снаряд" по горобцях, а за три хвилини до перерви вище воріт пробив Ордець.

Другий тайм також розпочався з атак господарів. Але до якоїсь гостроти біля воріт Горяінова справа не доходила. У "Металіста" гра також не змінилась, але забили саме футболісти з Харкова. Ксьонз виконав довгу діагональ точно на Сосу, той на правому фланзі накрутив двох захисників "Іллічівця", вирізав "снаряд" на Девича, який вже вразив порожні ворота суперника - 1:1. Після цього голу підопічні Маркевича забігали і почали показувати свій футбол, однак гравці "Іллічівця" не посипались і продовжили злагоджено діяти в обороні, зрідка проводячи дуже небезпечні швидкі атаки.

Обидві команди на протязі другої половини гри мали можливість змінити рахунок в матчі, але не судилося. Маріупольці могли вирвати перемогу за чотири хвилини до кінця матчу, але Федотов не скористався виходом 1 на 1 з голкіпером. В підсумку - справедлива нічия 1:1.