Головне

Ліга Чемпіонів. "Манчестер Юнайтед" відправляє "Шахтар" у Лігу Європи

10.12.2013 23:58 1504 0
Ліга Чемпіонів. "Манчестер Юнайтед" відправляє "Шахтар" у Лігу Європи

Єдиний представник української Прем'єр-ліги в Лізі Чемпіонів, донецький "Шахтар", у своїй останній офіційній грі 2013-го року мінімально поступився "Манчестер Юнайтед" і тепер продовжить свої виступи на євроарені в Лізі Європи. Команді Луческу необхідно було перемагати іменитого супернка, або ж сподіватися на осічку "Байєра" у Сан Себастьяні в матчі проти місцевого "Сосьєдада", але дива не сталося.

В першому таймі команди грали на рівних. В стартові сорок п'ять хвилин на "Олд Трафорд" рахунок не було відкрито, хоча можливостей для цього було предостатньо. У "Шахтаря" дуже активним був Алекс Тейшейра. Спочатку бразилець на 13-й хвилині після передачі Фреда ледь не влучив у дальній кут воріт де Хеа, а на 29-й хвилині вінгер "Шахтаря" після сольного проходу змістився майже у центр штрафного і пробив, на жаль,по центру і без проблем для голкіпера "МЮ". Господарі також відповідали небезпечними моментами, особливо спекотно біля воріт П'ятова було під завісу першого тайму. Ракицький двічі поспіль обрізався, але Руні і Ешлі Янг відповідно свої моменти не реалізували.

Початок другого тайму ознаменувався небезпечним пострілом Ракицького, цього разу за "МЮ" зіграла стійка. В цілому друга половина гри була за господарями поля, які також провели дві небезпечні атаки на початку другої 45-хвилинки, але П'ятов був на висоті. "Шахтар" в свою чергу був сам на себе не схожий, попереду у підопічних Луческу нічого не виходило. Надійно діяв і захист "Юнайтед", який все тримав під контролем, не даючи вільних зон для швидких наступів "гірників". В одній з небагатьох контратак гостей міг забивати Тайсон, але бразилець послизнувся і не пробив по воротам суперника з вбивчої позиції після відмінного пасу від Фреда. На 58-й хвилині рахунок міг відкривати Кагава, який примудрився з незручної позиції пробити головою в дальній кут воріт П'ятова, на щастя Андрій з цим підступним ударом впорався.

"Червоні дияволи" продовжували насідати на ворота донецької команди і в підсумку свого домоглись.
Єдиний і фатальний гол у ворота підопічних Мірчі Луческу на 67-й хвилині забив Джонс. Під час кутового від ван Персі Кучер не зміг вибити м'яч за межі штрафного, Філ підхопив "снаряд" і буквально з метрів десяти розстріляв ворота П'ятова - 1:0. Після взяття воріт "Шахтар" явно не виглядав командою, яка заслуговує на плей-офф Ліги чемпіонів. "Манчестер" згодом дещо збавив оберти попереду, але продовжував надійно діяти в обороні.

До кінця другого тайму з гострих моментів у "гірників" можна лише згадати небезпечний удар від Даріо Срни, але постріл хорвата прийшовся точно у руки Де Хеа. В свою чергу закріпити перевагу могли господарі поля: ван Персі вийшов на рандеву з П'ятовим, спробував технічно його перекинути, але трохи не влучив.

Таким чином, боротьбу в найсильнішому турнірі Старого Світу продовжать "Ман Юнайтед" і "Байєр", який також з мінімальним рахунком 1:0 переграв "Реал Сосьєдад", а донецький "Шахтар" навесні зіграє в Лізі Європи.

Коментарі ()