Головне

Коньков: "Деталі контракту з Фоменком ще належить обговорити"

20.12.2013 21:06 909 0
Коньков: "Деталі контракту з Фоменком ще належить обговорити"

Контракт ФФУ з тренером збірної України Михайлом Фоменком ще належить обговорити.

Про це, та про підсумки конгресу ФФУ прес-службі організації розповів президент Анатолій Коньков.

-Після Виконкому ФФУ стало відомо, що Федерація пролонгувала контракт з головним тренером національної збірної команди України Михайлом Фоменко. Чи не змінився тренерський склад у команді? Чи є вже розклад товариських матчів?

-  Поки не можу нічого сказати з приводу розкладу матчів, йдуть конструктивні перемовини про суперників, яких ми будемо вибирати. Хто може бути суперником збірної України? Головне, щоб він був зручним для нашої команди, для нашого чемпіонату. Ми хочемо зробити так, щоб нашій збірній було комфортно проводити спаринг, враховуючи всі нюанси з внутрішнім календарем клубних змагань. Що стосується тренерського складу: нам ще належить провести більш детальну розмову з приводу умов контракту кожного тренера.

-  Чи існує офіційне роз'яснення з боку ФІФА з приводу дискваліфікації стадіону "Арена Львів"? Чи зможе "Арена Львів" надалі проводити міжнародні матчі?

-  Всі команди зможуть грати на цьому стадіоні, окрім національної збірної команди "А" в рамках відбірного циклу Чемпіонату світу. Збірна України поки що навіть може грати тут в рамках відбірного циклу на Чемпіонат Європи, оскільки ми ще не отримали рішення УЄФА з цього питання.

-  Питання до Анатолія Попова. Які розглядалися питання на Виконкомі Федерації футболу України? Чи правда, що тепер Прем'єр-лізі достатньо буде 9 представників клубів для набору кворуму на загальних зборах?

-  До нас надійшла пропозиція у зв'язку з ситуацією. Дві останні зустрічі не були проведені, що ставить під загрозу подальшу діяльність організації. Ліга вийшла з пропозицією розблокувати ситуацію і прийняти таку норму. Введення норми "50 % + 1 голос" дозволяє вести нормальну роботу. Виконком одноголосно підтримав це рішення. На жаль, ми стали заручником ситуації. Президент сказав, що в лютому ми будемо розглядати цю проблему на Виконкомі. Ми створили прецедент, тому потрібно виходити з цього становища.

-  Виходить, що ви дали можливість більшості вирішувати все важливі питання, не радячись з меншістю клубів. Тепер керівництво Прем’єр-ліги може просто не зважати уваги на ці клуби?

-  Перше коло закінчилося. Ми не можемо підвести підсумки чемпіонату. Не можемо видалити київський "Арсенал" з розіграшу турніру. Є положення, є статут. До нас звернулися з пропозицією, ми прийняли рішення. А в лютому зберемо всі необхідні документи, переговоримо з усіма учасниками цього процесу і приймемо відповідне рішення.

Перед грою збірних України та Франції у мене була зустріч з усіма власниками клубів Прем'єр-ліги. Ми обговорювали багато питань, але не було жодного , який би стосувався бойкоту. Стояли питання щодо "Арсеналу" - як врятувати клуб і яким правовим нормам слідувати, щоб допомогти йому. Ми раз і назавжди визначили, що будемо відповідально підходити до процесу ліцензування клубів. Тепер усі будуть допускатися до змагань лише за спортивним принципом.

Сьогоднішнє рішення на Виконкомі було прийнято, щоб нормально і цивілізовано підвести підсумки в чемпіонаті, зробити таблицю, дати людям можливість проаналізувати вже зіграну частину змагань.

-  Чи пункт в контракті Михайла Фоменка про продовження контракту з ФФУ, якщо збірна України вийде на Євро-2016 у Франції?

-  Це питання поки не розглядалося. У контракті був закладений пункт "1 рік + 2 роки", і ми автоматично могли продовжити контракт, якщо тренер вдало провів зі збірною минулий відрізок часу. Деталі контракту ще належить обговорити. Це вже моя прерогатива, буду над цим працювати.

-  У Вашій доповіді прозвучала тема з будівництвом бази для національних збірних команд. Можете конкретизувати, де відбуватиметься будівництво?

-  Думаю, ви розумієте, яке нині фінансове становище в країні. Ми маємо намір освоїти кошти на будівництво манежу у Вишгородському районі Київської області для збірної U-21, юнацьких і жіночих національних команд. Адже в осінньо-зимовий період та рано навесні у наших команд нема можливості повноцінно займатись футболом.

-  У пресі була інформація про те, що штат ФФУ останнім часом збільшився на 8 %...

-  Перше, що нам вдалося зробити - підняти заробітну плату тренерам і штатним працівникам ФФУ. Ми запросили представників ФІФА, щоб вони оцінили наш управлінський апарат, після чого отримали певні рекомендації . Виявляється, і року мало, щоб повноцінно розібратися як в структурі організації, так і в людях. Будемо поступово приводити структуру Федерації у відповідність з нашими регламентними документами.

Коментарі ()