Українська правда

Ліга Європи. "Чорноморець" - "Ліон" 0:0. Перемогла дружба

Сергей Шемшученко — 20 лютого 2014, 22:45

Для одеського "Чорноморця" матч проти "Ліона" став першою офіційною зустріччю в 2014 році, і в цьому плані у французів повинна була бути деяка перевага, враховуючи, що вони перебувають у постійному ігровому тонусі, однак сьогоднішній матч в черговий раз довів, що команда Романа Григорчука обертів збавляти не збирається.

Головний тренер "ткачів" привіз в Одесу неосновний склад команди, хоча проблем "морякам" сьогодні створено було немало і від резервістів. Обидві команди почали обмінюватись атаками вже на старті матчу, однак до небезпечних моментів справа дійшла лише в середині тайму. Першу вишукану можливість не використали господарі поля. Матос виконав навісну передачу з лівого флангу, а "снаряд" в свою чергу ледь не залетів під поперечку воріт "Ліона", на щастя для гостей вдало в цьому епізоді зіграв голкіпер Веркутр.

"Ліон" небезпечно відповів вже через хвилину, коли у дуелі Мальбранка з Пастом переміг українький голкіпер. Ще один гострий момент "моряки" створили за дві хвилини до завершення тайму. Олексій Антонов подав кутовий зліва, гості ледь вибили м'яч з лінії воріт, кулястого на підборі приборкав Бобко, але по воротам суперника Іван, на жаль, не влучив.

Все той же Бобко міг забивати на 47-й хвилині, але переграти Веркутра 1 на 1 не зумів. Загалом у другому таймі "Чорноморець" мав більше нагод забити гол, однак всі свої моменти команда Григорчука, на жаль, не використала. "Взаємністю" відповіли і французи, чого тільки вартий момент, коли після помилки Паста Толіссо перекинув і голкіпера "моряків" і ворота.

Під завісу протистояння Григорчук зробив дві заміни. Окріашвілі і Діденко, які замінили Джедже і Гая відповідно, могли стати героями матчу. Вбивчий момент був створений на першій доданій хвилині матчу, коли Окріашвілі виконав точну навісну зі штрафного, Діденко виграв другий поверх і пробив у ближній кут, однак за французів зіграла стійка воріт. Таким чином, доля путівки в 1/8 буде вирішуватися через тиждень в Ліоні.

Сайт "Чемпіон" не проводив текстові онлайн-трансляції матчів українських команд у Лізі Європи у зв'язку із ситуацією у країні..