Українська правда

Ліга Європи. "Валенсія" - "Динамо" 0:0. Яка гра - такий і результат

Сергей Шемшученко — 28 лютого 2014, 00:28

Київське "Динамо", як і решта українських клубів, завершує боротьбу в Лізі Європи. Після 0:2 у Києві теоретичні шанси на вихід до наступного кола у команди Блохіна все ж залишалися, але для цього на "Местальї" треба було показувати хорошу гру. Але "Динамо", нажаль, цього не зробило.

"Валенсія" грала без цілого ряду ключових виконавців, тому з перших хвилин зустрічі віддала ініціативу супернику. Однак кияни високий темп супернику не запропонували, тому і моментів біля воріт Дієго Алвеша сьогодні уболівальники не побачили. Ярмоленко, Ідейе і Ленс взагалі випали з гри, дальні удар Аруни були неефективними, а єдиним моментом команди Блохіна був удар в поперечку від Велозу.

Сказати, що "Валенсія" виглядала краще теж не можна. Команда грала по результату, при цьому атаки "кажанів" були більш гострими і неприємними для Олександра Рибки. Підопічні Піцці навіть змогли одного разу відправити м'яч у сітку воріт киян, проте взяття воріт рефері не зафіксував, так як Варгас, граючи на добиванні після потужного пострілу партнера, знаходився у положенні поза грою.

У "Динамо" ж гра абсолютно не клеїлась, не змогли додати швидкості попереду навіть кадрові перестановки від Блохіна, який кинув у бій свого незмінного джокера Безуса, Гусєва та Мбокані. Єдиний, хто справив позитивне враження у складі киян - Євген Макаренко, який намагався і в обороні відпрацювати, і на фланзі постійно загострював ситуацію. Проте, підтримки від партнерів у нього сьогодні майже не було.

Таким чином, "Динамо" вже може повністю сконцентруватися на внутрішній першості, де на команду чекає серйозна боротьба, так як основні конкуренти за найвищі місця також не змогли подолати стадію 1/16, і тепер всі свої амбіції будуть реалізовувати у чемпіонаті. Інша справа, що поставленої гри у "Динамо" як не було, так і нема. Але тренеру видніше - він розбереться.