Українська правда

Ліга Європи. "Ліон" - "Чорноморець" 1:0. От і казочці кінець...

Сергей Шемшученко — 28 лютого 2014, 00:38

Перший матч між "Ліоном" і "Чорноморцем" французи перетворили на відвертий фарс. Ремі Гард привіз до Одеси другий склад, явно натякаючи на те, що Ліга Європи йому не потрібна. Однак після зливи критики наставник "ткачів" вирішив виставили на матч-відповідь найсильніший склад команди, і це звісно свою роль відіграло.
"Чорноморець" у свою чергу виглядав мінімум не гірше ніж у одеському матчі, команда Григорчука створила достатньо моментів, але матеріалізувати їх бодай в один забитий м'яч футболістам з Одеси,на жаль, не вдалося.

Перший тайм матчу показав, що в обороні ніхто відсижуватись не буде, команди багато атакували, однак до справжніх гострих гольових моментів справа дійшла лише в таймі другому.
"Чорноморець" почав другу 45-хвилинку жваво, а перша реальна нагода відкрити рахунок відбулась на 52-й хвилині. Розіграш кутового завершився небезпечним ударом головою від Бергера, але за французів "заступилася" стійка. Тут же господарі могли забити і самі. Мальбранк небезпечно пробив з метрів тридцяти, але Паст дістав м'яч і парирував його на кутовий.

На жаль, це виявився тимчасовий сплеск. Команди продовжували боротися, але ударів по воротах було зовсім небагато.
На 76-й хвилині стався неприємний епізод для уболівальників одеського клубу. Шанси "Ліона" зросли після вилучення Зубейка, який отримав другий "гірчичник" за грубу гру проти Гоміса. Після цього "Ліон" посилив тиск на ворота "Чорноморця" і швидко домігся бажаного.Підопічні Гарда скористалися провалом в обороні "моряків". Греньє знайшов вільного Ляказетта, той змістився у центр штрафного майданчика і пробив у правий від голкіпера кут воріт - 1:0.

У українського клубу залишалося десять хвилин, щоб вирвати нічию і з нею путівку в 1/8 Ліги Європи, однак створити щось біля воріт "Ліона" одесити так і не змогли. Під завісу матчу Роман Григорчук використав дві заміни, однак морякам вони особливо не допомогли. У підсумку мінімальна перемога "Ліона", яка залишає за бортом Єврокубків ще одну українську команду.