Українська правда

У ПФЛ ініціюють перевірку діяльності президента ФФУ Конькова

Сергей Шемшученко — 6 березня 2014, 14:29

У ході засідання Центральної Ради ПФЛ, що відбулося 6 березня, представники зважили за доцільне обговорити питання відсутності конструктивної співпраці ФФУ з ПФЛ та її клубами.

Про це повідомляє офіційний сайт Професіональної футбольної ліги України.

Також члени Ради поспілкувалися про можливі порушення президентом ФФУ Анатолієм Коньковим у частині управління фінансами ФФУ, а також публічної заяви про неучасть збірної команди України у матчі із США.

Учасники засідання постановили відкрити клопотання перед Виконкомом ФФУ щодо проведення детальної перевірки та службового розслідування стосовно опублікованих у ЗМІ компрометуючих документів про порушення Коньковим засад управління фінансами ФФУ.

Для цього вони хочуть, щоб утворилася Робоча група з представників колективних членів та Адміністрації ФФУ за обов’язкової участі у її роботі представників ПФЛ.

У разі підтвердження фактів порушень фінансової дисципліни ФФУ, члени Центральної Ради залишають за собою право звернутися до Виконкому з ініціативою негайно скликати надзвичайний позачерговий Конгрес ФФУ та розглянути питання про переобрання президента Федерації футболу.

Нагадаємо, була інформація, що відставка Конькова була погоджена у голови Верховної Ради України Олександра Турчинова.