Головне

Прем'єр-ліга. 22 тур. Шахтар - Дніпро 0:2. Заявка Рамоса на золото

23.03.2014 08:13 1180 0
Прем'єр-ліга. 22 тур. Шахтар - Дніпро 0:2. Заявка Рамоса на золото

У нинішньому сезоні дніпропетровський Дніпро матиме усі шанси спробувати поборотися за історичне для себе золото чемпіонату України. У суботу, 22 березня, підопічні Хунде Рамоса перший крок вже зробили, обігравши на виїзді донецький Шахтар з рахунком 2:0.

Цієї весни команда Рамоса виглядає найцікавіше. У Лізі Європи дніпряни ледве не пройшли Тоттенхем та й національному чемпіонаті показують найдостойніший футбол. Минулої весни Дніпро також розпочав за здравіє, а завершив за упокій. Хоча у цьому провина українських суддів, котрі "посадили" команду на свисток, а далі вже була справа техніка відчепити Дніпро від золотої гонки. Минулого сезону і судді, і люди з ФФУ усіма силами тягнули на друге місце Металіст і це їм вдалося. Вже нинішнього року екс-команда Мирона Маркевича не в фаворі і це помітно в тому, як їх розпочали судити.

У Шахтаря ж нині найголовна проблема - не розтратити очковий запас. Нині Дніпро від Шахтаря відділяє лише три очки, може підтягнутися і Динамо. Команда Мірча Луческу цієї весни не біжить. Моменти як і завжди створюються, але чогось не вистачає і, напевно, тут справа у психології.

За інформацією "Чемпіона", нині настрої і донецькій команді не найкращі. Мабуть, усім зрозуміло чому: близька відстань від Росії, людські жертви у Донецьку. Бразильська діаспора Шахтаря вже навіть ходила на прийом до Ріната Ахметова і той пообіцяв, що в Донецьку буде усе спокійно. У свою чергу латиноамерканці натякнули, що якщо щось, то вони усі побіжать, і в якому напрямку зрозуміло.

Тепер щодо гри. Рамос повністю переграв Луческу. Дніпро з перших хвилини так вибудував гру, що бразильської переваги гірників у центрі поля не було помітно. Швидкий пас, гра флангами і тотальний пресинг, з бразильцями так в чемпіонаті України не грали давненько. Можливо, що щось схоже виходило ще в Металіста Маркевича.

Тим не менш перший момент створили гості. Після удару з метрів 14 ворота Дніпра врятувала голова Канкави. Незважаючи на деяку перевагу у володінні м`ячем нервували більше господарі. В одному з моментів Срна впав на газон після дотику від Коноплянки і вимахував руками поки не випросив картку для Євгенія. Але наприкінці першого тайму настала розплата і для Срни, і для Шахтаря. Після стандарту від Ротаня Федецький випередив захисників і маківкою головою підрізав м`яч у ворота П`ятова.

У другому таймі Дніпро не збавляв темпу гри і це змусило Мірча Луческу задуматися. Вихід на поле Ілсіньйо, Бернарда та Едуардо нічого не змінив на полі. Дніпро грав краще, розумніше і більше хотів виграти. Непоганий шанс відігратися був в Ілсіньйо, але той не використав вихід сам на сам з воротарем Дніпра, пробивши повз ворота.

Дніпро ж цього вечора мав майже 100% реалізацію моментів і можливо, навіть більше. На 83-й хвилині уболівальники Шахтаря почали залишати трибуни стадіону. Після прострілу у штрафну Стрінича та помилки захисту донеччан Матуес легко переграв П`ятова - 0:2.

Завершити цю гру перемогою для Дніпра була справою техніки і вони з цим впоралися без зайвих проблем.

Коментарі ()