Головне

Кубок України. 1/4 фіналу. Металіст - Динамо. 2:3. З боєм у півфінал

26.03.2014 22:35 907 0
Кубок України. 1/4 фіналу. Металіст - Динамо. 2:3. З боєм у півфінал

Безперечно матч між Металістом і Динамо в 1/4 фіналу Кубка України повинен був принести максимум задоволення уболівальникам українського футболу, і з цим завданням обидві команди впоралися на всі 100 відсотків.
Вже з перших хвилин матчу стало зрозуміло, що клуби не збираються відсижуватися в обороні, а перший гол убовівальники на ОСК Металіст побачили вже на 7-й хвилині матчу, коли після обрізки в центрі поля з класної передачі Гармаша відзначився Браун Ідейє.

Металіст після пропущеного м'яча голову не опустив, а навпаки продовжував набирати оберти і на 19-й хвилині рахунок на табло став нічийним. На це раз провально в обороні зіграли центральні захисники Динамо Віда і Драгович, які дозволили Марлосу увірвався у штрафний майданчик - той виконав простріл у центр точно на Бланко, який і розстріляв ворота Рибки - 1:1.

Після цього голу Металіст деякий час атакував на куражі, втім свої моменти мали і динамівці. За сім хвилин до завершення першої половини матчу команди обмінялися класними моментами. У харків'ян небезпечно здалеку пробивав Бланко, а у киян фактично 100% момент втратив Гармаш, який з декількох метрів не влучив у ворота суперника після скидки головою від Ідейє.

Під завісу тайму здавалося б команди підуть на перерву за нічийним рахунком, однак іншої думки був нападник Динамо Ідейє, який за 2 хвилини до свистка після грубої помилки Азеведо оформив дубль. Металіст одразу спробував відігратися, кинув всі сили вперед, втім відіграти різницю в один м'яч до перерви не зумів.

Другий тайм також розпочався без розвідки: команди багато атакували, боролися за кожен клаптик поля, втім до справжнього небезпечного моменту справа не доходила.

На 73-й хвилині матчу невдало зіграв Гуйє, який послизнувшись фактично подарував м'яч Гармашу: Денис п'ятою зіграв в штрафний майданчик на Ідейє, той залишив м'яч Ярмоленку, який з 11-ти метрів точно вразив лівий кут воріт Горяїнова.

Вже через дві хвилини кияни були максимально близькі до чергового забитого м'яча, однак на щастя для харківського клубу удар Ідейє прийняла на себе стійка, а Гармаш, який першим зіграв на підбиранні, запустив "cнаряд" у вже відіграного Горяїнова.
Остаточно знімати всі питання у матчі знову мав мав Ідейє, але йому забракло влучності реалізувати пенальті, який для його команди на 78-й хвилині заробив Джермейн Ленс.

У свою чергу Металіст покарав підопічних Блохіна за таку недбалість і вже через декілька хвилин скоротив відставання у рахунку до мінімуму. Після розіграшу кутового відзначився екс-гравець киян Юссуф, який зловив м'яч у центрі штрафного майданчика під час прострілу від Вільягри і переправив того у сітку воріт Рибки - 2:3. Втім, аби відігратись і перевести гру в овертайм у Металіста вже просто не вистачило часу і сил - у підсумку мінімальна перемога Динамо, яке проходить у півфінал Кубка України.

Коментарі ()