Головне

Суркіс пропонує дискваліфікувати російські клуби в єврокубках, якщо Таврія та Севастополь будуть грати в чемпіонаті Росії

30.03.2014 12:39 742 0

Виконком УЄФА може прийняти безпрецедентне рішення в разі залучення українських клубів Таврія (Сімферополь) і Севастополь до Російської Прем'єр Ліги.

За словами віце-президента Союзу європейських футбольних асоціацій Анхеля Марії Вільяр Льона, рішення про виключення всіх клубів РПЛ з європейських турнірів буде прийнято одноголосно. При цьому буде врахована настійна рекомендація п'ятого віце-президента виконавчого комітету УЄФА Григорія Суркіса, пише gazeta.ua.

Варто відзначити, що раніше Григорій Суркіс офіційно заявив про те, що Таврія і Севастополь повинні дограти поточний чемпіонат в Україні, а подальшу їх долю вирішуватиме виключно УЄФА. Водночас, такі жорсткі заходи по відношенню до клубів РПЛ більшість експертів сприймає з побоюванням.

"Політика не повинна ставати вирішальним фактором при прийнятті рішень в європейському футболі. Звичайно, ситуація в Криму б'є і по футбольній Європі, але приймати такого роду санкції без попереднього розгляду - неприпустимо", - вважає радник УЄФА Фернанду Гомеш.

Раніше представники Таврії та Севастополя не раз заявляли, що готові грати в чемпіонаті Росії. 

Коментарі ()