Головне

Прем'єр-ліга. 19 тур. Дніпро - Волинь 5:1. Не будіть сплячого Дніпра

15.04.2014 13:39 1051 0
Прем'єр-ліга. 19 тур. Дніпро - Волинь 5:1. Не будіть сплячого Дніпра

Чи здатен хтось зупинити Дніпро на шляху до золота? Чим ближче до кінця чемпіонату, тим частіше задаєшся цим питанням. Черговим кандидатом була луцька Волинь – непроста команда, яка останніми роками є досить складним суперником для дніпропетровців. Ще й матч із Металургом на дуже важкому полі відбувся лише три доби тому, забравши чимало фізичних сил у дніпрян.

Тож побоювання можливої осічки у Дніпропетровську мали місце, і перший тайм лише підтверджував їх. Дніпро прогнозовано утримував ініціативу, але Волинь вдало оборонялася, до того ж, впевнено діяв на останньому рубежі Неділько. Та і господарі, попри велику кількість ударів, часто були не надто влучними.

Більше того, лучани не зациклювалися на обороні, як це часто роблять гості Дніпро-Арени, а часто і гостро контратакували. І під завісу першого тайму саме така контратака завершилася взяттям воріт Бойка, коли Селін отримав м’яча ледь не біля центрального кола, на швидкості прорвався із ним поміж захисниками і з далеку шикарним ударом потужно пробив у "дев’ятку".

А на другий тайм вийшов вже зовсім інший Дніпро. Рамос скоригував тактику, змінивши опорника Канкаву на форварда Селезньова, але головна зміна була не в цьому, а в настрої гравців. Дніпряни вийшли громити суперника: від самого стартового свистка кожна нова хвилина завершувалася атакою господарів і небезпечним моментом. Якийсь час удача ще була на боці Волині – не скористалися забійними моментами Коноплянка, Селезньов, але зрозуміло було, що довго так тривати не може.

До того ж, залишив поле через пошкодження капітан гостей Сімінін, після чого на правому фланзі оборони в них лишилася пустота. Звідти прийде уся майбутня гострота і, зокрема, звідти прийшов перший гол: Коноплянка навісив на Ротаня, Руслан поцілив у поперечину, а на добиванні першим опинився Селезньов, який нарешті пробив Неділька.

І після цього господарі навіть не подумали зупинятися, і далі, хвиля за хвилею, накочувалися на захисні редути Волині. Ледь не поплатилися вони за це, коли Бабатунде пробив у стійку воріт Бойка, але вже у наступній атаці Дніпро зусиллями Матеуса вийшов уперед.

Бразилець цього вечора був просто нестримний, як і вся його команда. Його партнери (найчастіше Коноплянка, але часом і Стрініч, і Зозуля, і Джуліано) раз за разом проривалися крізь несправедливо забутий правий фланг оборони Волині, а 99 номер Дніпра ці атаки завершував, забивши загалом 4 м’ячі і майже наздогнавши Селезньова у бомбардирській гонці. Забивав Матеус на будь-який смак: і обікравши оборонців пробивав повз воротаря, і повільно закочуючи м’яча у порожні ворота, і краще за інших орієнтуючись на добиваннях. І 5:1 – це ще була не межа, мали хороші нагоди й інші гравці, але знову – то пробивали неточно, то Неділько рятував, то поперечина ставала в нагоді.

Хай там як, Дніпро зразка другого тайму – це дійсно чемпіонська команда, настрій, характер і гра. Волині він виявився не по зубах. То хто тепер зможе зупинити Дніпро? Претендентів лишилося лише 6.

Коментарі ()