Головне

Успіх Рамоса, нездатність Блохіна, викриття Коноплянки. Акценти 25-го туру УПЛ

14.04.2014 23:11 663 0
Успіх Рамоса, нездатність Блохіна, викриття Коноплянки. Акценти 25-го туру УПЛ

В УПЛ де-факто змінився лідер, в Україні так само "пресують" окремі команди, а капітан Шахтаря заслужив тривалу дискваліфікацію.

Подія туру
Дніпропетровський Дніпро одноосібно окупував перше місце за показником так званих "втрачених очок". Перемога у власному та поразка донецького Шахтаря у своєму матчі дозволила "синьо-біло-блакитним" стати неприхованим фаворитом чемпіонської гонки. З урахуванням більш складного, ніж у опонента з Донецька, календаря змагань, тепер ДД отримав як турнірну, так і психологічну перевагу над Шахтарем. Для нині вкрай успішного Рамоса та компанії найскладнішим виглядає майбутній виїзд у Харків. У матчі "гірників" з Динамо дніпропетровська команда зацікавлена у перемозі саме киян, які , таким чином, можуть відчепити "помаранчево-чорних" від чемпіонського поїзду остаточно.

Скандал туру
Суддівство у матчі Металіст – Таврія. З початку відновлення змагань в УПЛ навесні харківський та симферопольський клуби постраждали від рішень арбітрів найбільше. У діях українських суддів щодо цих двох клубів УПЛ важко не помітити своєрідне "полювання на відьом" по-українськи – "ненавмисні" помилки проти цих команд починають ставати недоброю традицією. Важко звинувачувати Дмитра Кутакова у симпатії щодо однієї з команд у харківському матчі, однак не помітити чергову грубу помилку (не зарахований "чистий" м'яч господарів) представника Феміди, у тому числі, на ОСК "Металіст", неможливо.

Команди туру
Полтавська Ворскла та львівські Карпати змусили говорити про себе найкращими словами. У діях як полтавців, так і представників міста Лева неважко помітити приємну вболівальникам цих команд спільну рису – обидві надзвичайно потужно відіграли в першу чергу в атаці. Якщо для Карпат перемога дає мало в сенсі турнірного просування (воно на сьогодні та й до кінця першості фактично неможливе), то Ворскла знову посіла вкрай приємне шосте місце й продовжує, на рівні з Зорею та донецьким Металургом, претендувати на можливість представляти Україну у Лізі Європи.

Хамство туру
Після матчу в Полтаві Даріо Срна на пальцях показав окремим уболівальникам, що він про них думає. Скажу одразу – категорично далекий від підтримання думки про помилкову, але викликану "об’єктивними факторами" у вигляді провокацій тих чи інших "любителів" футболу (а як інакше?) та емоційно вмотивовану реакцію футболіста як таку, що має право на життя. Чи не досить, шановні?.. Ці люди грають ДЛЯ вболівальників і отримують за це шалені, з точки зору пересічного громадянина країни, гроші, а тому не можуть – мають, контролювати себе у подібних ситуаціях. "Герой" минулого туру Громов за ідентичний жест отримав три матчі дискваліфікації. Подивимося, на що "відважиться" КДК ФФУ у випадку з капітаном ШД та збірної Хорватії.

Слова туру
В інтерв’ю одному з центральних телеканалів Євген Коноплянка розкрив таємницю щільності команд нагорі таблиці. За словами півзахисника "Дніпра", серед інших, його команда тепер вільно дихає завдяки фактичній "зміні влади". Якщо в коридорах УПЛ та ФФУ влада точно залишилася колишньою, мова вочевидь таки про осточортілий, але куди ж без нього, політичний фактор, себто – ті ж Верховну Раду та уряд. І що скажуть про "футбол без політики" прибічники даного твердження цього разу?!..

Сенсація туру
Полтавська "Ворскла" поставила мат Мірчі Луческу та його Шахтарю. На власному полі "зелено-білі" перемагають донеччан не вперше. Однак особливо цінною перемога є на цей раз – таким чином, у нинішній першості Полтава так чи інакше "зняла скальп" з усіх чотирьох провідних команд УПЛ – з "Ворсклою" втрачали очки усі найкращі, а хтось, як от ШД, ще й програвав! Василь Сачко продовжує утверджуватися вже не тільки як талановитий, а й як успішний молодий наставник. Тим часом Мірча Луческу проводить один з найгірших у своїй кар’єрі в Україні сезонів – на рахунку його команди вже п’ять невдач. Таким чином, румунський наставник повторив свій анти рекорд і близький до того, щоб його "перевершити" – у сезоні 2006/07 Шахтар за підсумками 30 турів зазнав якраз п’ятьох поразок.

Симуляція туру
Падіння Арменда Даллку у карному майданчику господарів полтавського стадіону заслуговує на премію за акторську майстерність. Однак ще більш яскраво виглядає швидкість думки капітана команди, який підскочив, мов ошпарений, коли арбітр не зафіксував порушення правил з боку атакуючої сторони.

Розчарування туру
Олег Блохін вкотре підкріпив фактами позиції прибічників майбутньої відставки найкращого гравця в історії Динамо. Гра у Львові продемонструвала як головну ознаку виступу ДК на довгій дистанції – невміння витримувати тиск та вигравати у команд, які апріорі є слабшими, після вдалих матчів, так і речі, які періодично супроводжують гру "біло-синіх" у неглобальному контексті – мова про тактичні прорахунки тренера, який так чи інакше у різних матчах нівелює перевагу його команди у індивідуальній силі виконавців. Головний підсумок мирової у Львові – Динамо втратило шанс втрутитися у чемпіонську гонку, бо тепер навіть за умови перемоги над Шахтарем у Києві суперника не обійде, а тільки зможе як завжди натужно "подихати" тому в спину – навіть друга сходинка, з урахуванням потенційно безпрограшного для ШД календаря, тепер точно виглядає мрією.

Гравець туру
У суботу Адіс Яхович забив поки найбільш важливий у своїй кар’єрі м'яч. За гол у ворота донецького Шахтаря македонський нападник може просити кругленьку премію в дніпропетровського Дніпра. Якщо серйозно, наразі не відомо, чи віддячив енною сумою "зелених" коштів форварду полтавський клуб, однак сам Яхович зробив собі чудесну рекламу – відомо, що збираючи нарізки про тих чи інших гравців потенційні покупці часто звертають увагу як на кількість, так і "якість" забитих виконавцем м'ячів – гол Шахтарю відмінний подарунок перспективам своєї кар’єри. А от з першим у Яховича поки не склалося – на рахунку гравця усього три результативних удари в УПЛ.

Гол туру
Мігель Велозу помітив у воротах Карпат знайомого павучка. Гравця іменитої збірної Португалії не критикував за малу, а головне – недостатньо "якісну" кількість ударів по воротам суперників хіба що лінивий. Гол у Львові для Велозу став усього другим у нинішній першості, однак підкреслив головне – відточеність, витонченість та сила гармати Мігеля усе ще реальні речі, яких варто побоюватися кожному опоненту киян.

Коментарі ()