Головне

Прем'єр-ліга. 19 тур. Металіст - Зоря. 1:1. Нічия на користь Вернидуба

17.04.2014 18:13 941 0
Прем'єр-ліга. 19 тур. Металіст - Зоря. 1:1. Нічия на користь Вернидуба

У заключному матчі перенесеного 19-го туру Металіст на своєму полі зіграв внічию з луганською Зорею. Додатковий стимул харківському клубу надавала вчорашня поразка Динамо у матчі з Шахтарем. Це означало, що Металіст за втраченими очками був вище команди вже екс-тренера Блохіна, так що клубу з Харкова не можна було втрачати очки, однак з цим завданням підопічні Рахаєва не впоралися.

Команди не стали стрімголов мчатися вперед з перших секунд і тримали м'яч переважно у центрі поля. До першого небезпечного моменту справа дійшла на 10-й хвилині, коли небезпечно поруч зі стійкою пробив Бланко. Ще через три хвилини точно у руки Шевченку з гострого кута запустив шкіряного Гомес. Загалом, моментів у Металіста у першому таймі вистачало з головою, однак втілити їх бодай у один забитий м'яч господарям в першому таймі не вдалося - то захисники блокували удари, то виручав Зорю на останньому рубежі Шевченко.

Гості у свою чергу глибоко сиділи в обороні, з моментів попереду можна згадати лише небезпечний удар поруч із хрестовиною від Даніло.

З перших хвилин другого тайму Металіст продовжував накочувати на ворота суперника. Перший небезпечний момент не змусив себе чекати, але самовіддана гра захисників Зорі дозволила їм не пропустити гол після затяжної атаки харків'ян. Спочатку удар Марлоса обличчям прийняв на себе Шунич, а трохи зодом його партнер по обороні прийняв на себе постріл від Гомеса.

Зоря відповіла небезпечним пострілом від Даніло після передачі від Ігнатьєвича, однак м'яч дивом не залетів у сітку воріт Горяінова. Через декілька хвилин свій шанс мав Яннік Болі, втім його удар також прийшовся повз ворота суперника. І практично відразу ж луганчани пропустили. На 61-й хвилині гри після навісу Бланко Едмар відірвався від опіки захисника і зльоту відправив м'яч у сітку воріт Шевченка.

Після пропущеного голу Вернидуб провів ряд замін, які відіграли для його команди ключову роль. Мінімальна перевага Металіста тривала трохи більше 11 хвилин, і на 72-й хвилині Зоря рахунок зрівняла : Хомченовський після передачі від Каменюки виконав навіс у штрафний суперника точно на голову Любеновичу, той пробив і влучив у стійку, м'яч відскочив до Даніло, який і вразив ворота вже відіграного Горяінова - 1:1.

У команд залишалося ще достатньо часу, щоб схилити чашу терезів на свою користь, але гол у виконанні Даніло так і залишився останнім у цьому напруженому протистоянні.

Коментарі ()