Головне

Прем'єр-ліга. 26 тур. Чорноморець - Дніпро 1:0. Підніжка від Григорчука

20.04.2014 23:07 1311 0
Прем'єр-ліга. 26 тур. Чорноморець - Дніпро 1:0. Підніжка від Григорчука

Хто зупинить Дніпро? Саме таким питанням задавалися ми за підсумками минулого туру, і відповідь знайшлася напрочуд швидко. Чорноморець Романа Григорчука, хоч і розгубив навесні ледь не половину осінньої основи, хоч і не радував більше своїх прихильників тими результатами, до яких вони вже звикли до зимової паузи, все одно лишився командою міцною та амбітною. У матчі з Дніпром одесити рішуче налаштувалися показати, що вони досі здатні грати на рівних з кращими командами країни, і це їм сьогодні вдалося.

Десь і Дніпро не показав тієї гри, до якої ми вже звикли останнім часом. Але ж недарма кажуть, що команда грає так, як їй дозволяє суперник. А значить, це саме Чорноморець знайшов той ключ, якого не могли підібрати ані Шахтар з Динамо, ані інші весняні суперники дніпропетровців. Одесити нівелювали усі козирі опонентів, зв’язавши швидкі фланги та практично виключивши з гри форвардів – Селезньова та Калініча.

Тож Дніпро, хоч і проводив велику частину часу на половині поля суперника, ініціативою насправді не володів. Ще за нульового рахунку було помітно, що щось у грі гостей йде не за планом, атаки не вдавалися. А тут іще нервів додала ситуація з Канкавою: грузинський опорник заробив попередження вже на 18 хвилині, а на 32 хвилині цілком міг отримувати і другу картку разом із вилученням, і щастя для Дніпра, що арбітр в тому моменті Джабу пробачив. Тож Рамос не став випробовувати долю і замінив свого гравця від гріха подалі.

І саме тут показав зуби Чорноморець. На фланзі Лео Матос отримав вільний простір та можливість зробити простріл до карного майданчика, і пас у бразильця вийшов близький до ідеалу: м’яч пройшов за спинами у всієї лінії захисту Дніпра, пролетів і повз Бойка та опинився просто в ногах у Окріашвілі, якому лишалося просто переправити його до порожніх воріт, відкривши рахунок.

А потім стався, мабуть, ключовий момент усієї зустрічі зі скасованим голом Селезньова та сутичкою Григорчука із Рамосом. Чесно кажучи, по гарячих слідах пояснити, що ж там сталося, не виходить. Схоже на те, що гравці Чорноморця, побачивши свого партнера, який опинився на газоні, вибили м’яча в аут, а дніпряни, не чекаючи, доки арбітр підійде до травмованого і розбереться в ситуації, одразу ж зробили вкидання та забили свій гол. Але якщо все було саме так і арбітри вирішили, що Дніпро не мав відновлювати гру без їх дозволу, тоді лишається незрозумілим, чому головний рефері одразу ж не дав свисток, а дочекався, коли гол був уже забитий, а емоції в гравців і наставників не на жарт розпалилися. Можливо, пізніше ми почуємо якісь пояснення, які проллють світло на цей епізод, зараз же лишається констатувати факт – на перерву команди так і пішли за рахунку 1:0.

Другий тайм минув уже в майже безперервних атаках Дніпра, але в діях гостей вже не було необхідної впевненості, натомість було багато поспіху та зайвого браку. До того ж, впевнено діяли захисники одеситів, а Безотосний взагалі спіймав кураж. Ну і не можна не згадати про ще одне суперечливе рішення бригади арбітрів, коли Гай зіграв рукою у своєму штрафному прямо перед очима в додаткового судді Кутакова, але той цей момент проігнорував.

Чорноморець навіть мав пару нагод зняти всі питання про переможця, а в найкращому з моментів Окріашвілі пробив у стійку. Та навіть попри невдачі в фінальній стадії атаки, одесити зуміли довести гру до переможного завершення, тим самим боляче вдаривши по чемпіонських амбіціях Дніпра. Тепер за втраченими очками дніпряни та донецький Шахтар знаходяться на одному рівні, і питання про те, в кого нерви виявляться міцнішими на фініші, постає усе гостріше. Тож слідкуємо за останніми 5 турами: нічого ще не вирішено.

Коментарі ()