Головне

Прем'єр-ліга. 20 тур. Чорноморець - Динамо 1:1. Кияни врятувалися в Одесі

24.04.2014 19:51 930 0
Прем'єр-ліга. 20 тур. Чорноморець - Динамо 1:1. Кияни врятувалися в Одесі

Загалом, звіт хотілося починати зовсім по-іншому, але гол Макаренка на останніх хвилинах перевернув усе з ніг на голову. Просто хотілося риторично у заголовку перепитати в Ігоря Суркіса, чи то він так пожартував про п'яте місце, чи всерйоз про це говорив. Бо якби Динамо програло в Одесі, то Чорноморець відставав би від киян на чотири очки та мав при цьому гру у запасі. Але від таких підрахунків "біло-синіх" врятував Макаренко.

Обіцяної гри у два форварди від Сергія Реброва ми не побачили. Натомість, побачили незрозумілі навіси з флангів, які протягом усього матчу виносили оборонці та воротар Чорноморця. Така тактика не принесла наставнику киян жодних дивідентів. Водночас, план Романа Григорчука спрацював на "відмінно". "Чорно-сині" відійшли у захист, спостерігаючи, що ж робитимуть гості. У тих нічого не виходило, а перша контратака, яку пропустили, призвела до голу.

Надалі продовжилася гра у тому ж руслі. Навіть у певний момент це все нагадало вчорашній поєдинок Реала та Баварії у Лізі Чемпіонів. Тотальну перевагу мали мюнхенці, а мадридці у першому таймі могли забити двічі або тричі. Так і в Одесі - Динамо йшло вперед, не створювало небезпечних моментів, а Чорноморець ще мав кілька нагод у контравипадах, аби забити другий м'яч.

У перерві Ребров, очевидно, знайшов правильні слова для своїх підопічних, бо ті заграли набагато активніше. Чорноморець більше відійшов до власних воріт, не цураючись при цьому просто вибивати м'яч на кутові, якими "біло-сині" ніяк не могли скористатися. Тому наставник киян вирішив ризикнути - зняти центр півзахисту та випустити Ідейє з Гусєвим. На жаль, для прихильників Динамо такий план не отримав плодів.

На 76-й хвилині одесити могли зняти всі питання про переможця, проте Гай із забійної позиції пробити Коваля не зміг. А Ребров вирішив кинути у бій Безуса, котрий уже, напевне, добряче скучив за футболом на такому рівні. Такий крок, якщо придивитися, вийшов вирішальним. Роман - футболіст чіпкий, у нього просто так м'яч не відбереш, і він почав притримувати того та знаходити партнерів, забираючи на себе кількох опонентів.

В останні десять хвилин у Динамо з'явилося більше ударів, і один з них призвів до взяття воріт. Хоча, безумовно, і втома Чорноморця далася взнаки, адже на такому рівні відіграти з Дніпром і сьогодні - безпосередня робота Григорчука. Кияни продовжили атакувати й у компенсований час, але вирвати перемогу, як це було з Ворсклою, їм не вдалося. А гравці одеської команди цілком були задоволені і такому рахунку. Хоча, якби перемогли, то могли б посперечатися і за четверте місце.

І на завершення. Тепер уже можна точно стверджувати, що Динамо попрощалося із шансами на друге місце, адже Дніпро здобув три очки в Ужгороді. Тепер "біло-синім" би втримати третє місце, бо Металіст починає набирати оберти.

Коментарі ()