Головне

У ФІФА повернулися до ідеї обов'язкового ліміту на легіонерів

25.04.2014 18:15 592 0

Президент ФІФА Йозеф Блаттер має намір зобов'язати всі національні федерації ввести ліміт на легіонерів, згідно якому на полі повинні знаходитися не менше шести місцевих гравців.

Вперше керівник Міжнародної федерації футболу висловив цю ідею у 2008 році, і проект схвалили на конгресі ФІФА, проте його впровадженню завадив закон Євросоюзу про свободу пересування, інформує news.еizvestia.com.

"На жаль, ідея провалилася через закони ЄС - там говориться про право на працю в обраній країні", - зазначив Блаттер.

"Проте останнє слово ще не сказано. Інститут з європейських справ уклав, що запропонована мною квота 6+5 не суперечить закону. Так що не пізно переглянути ідею", - заявив він.

На думку президента, це дозволить збалансувати клубний футбол і футбол рівня національних збірних, зберегти національну самобутність клубів, стимулювати клуби для розвитку молоді.

"Зараз ми бачимо недвозначну картину. Іноземці переважають в Англії (60,4 відсотка) та Італії (54,1), що ускладнює життя місцевим гравцям", - зауважив він.

"Природно, ідея конкуренції хороша як в бізнесі, так і в футболі. Але справа зайшла занадто далеко, тепер у місцевих гравців немає шансів проявити себе через те, що всі місця зайняті іноземцями", - заявив Блаттер.

Про те, в які терміни Блаттер має намір ввести ліміт, поки нічого невідомо.

Коментарі ()