Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Челсі - ПСЖ 2:0. Без Ібрагімовича перед Моурінью не встояли

08.04.2014 23:36 411 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Челсі - ПСЖ 2:0. Без Ібрагімовича перед Моурінью не встояли

Звіт про цей поєдинок хотілося б розпочати зовсім по-іншому. Не банально, що хтось у когось виграв і пройшов далі, а ніби від глядача. Якщо Ви не бачили матч-відповідь Челсі та ПСЖ у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів-2013/14, то обов'язково перегляньте. Тільки відразу порада - дивіться тільки другий тайм. Отримаєте масу задоволення. За винятком того нюансу, що Ви не ненавидите лондонський клуб. Або ж не є запеклим фанатом парижан.

Багато доводилося чути думок, що у першій грі Челсі просто не поталанило, вони пропустили незрозумілі голи (один, як мінімум). Що ж, у такому випадку, будь ласка, сеу Жозе, покажіть усе, на що Ви здатні вдома, коли на Вашому боці будуть і стіни, і фортуна, і ще багато іншого. Налаштуйте підопічних, і - вперед!

Однак, спостерігаючи за грою Челсі у першому таймі, якось не думалося, що "сині" можуть вибити ПСЖ. Парижани настільки чітко та грамотно почали в обороні, що у господарів абсолютно нічого не виходило. Проте всі знають приказку про щастя та нещастя, яке може допомогти. Так сталося на Стемфорд Брідж. Шюррле став напівгероєм протистояння, замінивши у середині першого тайму травмованого Азара. А вже через 14 хвилин німець вивів свою команду вперед.

Власне, і все. Більше у першій половині нічого цікавого не сталося. А от у другому...

Четверті 45 хвилин цього протистояння розпочалися з абсолютного нефарту для Челсі. Буквально за якісь 60 секунд двічі гостей рятувала поперечина. Не пощастило Шюррле й Оскару, який зі штрафного перехитрив Сірігу, але не каркас воріт. Далі можна викинути хвилин п'ятнадцять і перейти до найцікавішого, найсмачнішого.

Кілька разів вступив у гру Сірігу, рятуючи свою команду. Усе це призвело до того, що Челсі став оголяти тили, чим почав користатися Кавані. Проте, почав "користатися" у лапках. У нього було два моменти в останні хвилини, але двічі пробив над воротами. І якщо у першому епізоді Едісон бив з гострого кута, то у другому його просто втратили захисники. Забивай собі метрів з 18-ти та святкуй вихід у півфінал. Але ні - знову над поперечиною.

І тут друга приказка. Про "не забиваєш ти"... Затяжна атака Челсі із серією навісних передач у розрахунку на Торреса, який з'явився на завершальні десять хвилин, принесла свої плоди, і Демба Ба випередив захисника та пробив Сірігу. Але і на цьому менш спекотно не стало, адже вперед пішли вже парижани. Однак у ці хвилини героєм зустрічі став Петр Чех, який відбив удари Алекса та Маркіньоса, а також кілька навісних передач.

Насамкінець, ніби реквієм. Звичайно, не вистачило у цьому поєдинку ПСЖ Ібрагімовича. Златан лише із сумом спостерігав з трибуни, як його партнери не змогли стримати навалу Жозе Моурінью. І знову швед прощається зі своєю мрією виграти таки кубок Чемпіонів, якого так не вистачає у безумовно чудовій кар'єрі уродженця Мальме. Натомість, за черговим своїм євротрофеєм іде The Special One.

Коментарі ()