Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Атлетико - Барселона 1:0. Каталонці залишилися за бортом

09.04.2014 23:58 526 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Атлетико - Барселона 1:0. Каталонці залишилися за бортом

Мадридський "Атлетико" на "Вісенте Кальдерон" у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів подарував для своїх уболівальників справжнє свято. Обігравши принципового суперника - "Барселону" - мадридці вперше вийшли до півфіналу Кубку чемпіонів.

Після нічиєї на "Камп Ноу", яка, в принципі, влаштовувала "матрацників", перед Дієго Сімеоне стояло питання щодо визначення тактики на гру. Був можливий варіант з "автобусом", проте з "Барсою" втілити його в життя - завдання не з простих. Тому, щоб далеко не ходити, "Атлетико" зіграв сьогодні за принципом "найкращий захист - це атака", який виправдав себе повною мірою.

З перших хвилин нав'язавши супернику швидку гру, господарі дуже швидко відкрили рахунок. На цьому підопічні Сімеоне вирішили не зупинятися, і, якби удача сьогодні була на їх стороні, то "Барселона" отримала б мінімум п'ять пропущених. Чого варті лише два удари Вільї в каркас воріт. Ну а кількість нереалізованих виходів на побачення з Пінто навіть важко підрахувати.

При такій активній грі в атаці мадридці не забували про оборону, яка також впоралася зі своїм завданням, адже з усіх моментів "Барселони" уваги варті лише пара ударів Ліонеля Мессі.

Загалом, "Атлетико" беззаперечно переграв суперника у всіх компонентах, проте, будемо відвертими, "Барселона" сьогодні не була схожа сама на себе. Без Пуйоля і Піке оборона постійно "привозила" моменти, а Пінто, який заміняв травмованого Вальдеса, багато нервував, тим самим ще більше напружуючи обстановку біля своїх воріт.

Про беззубу атаку каталонців уже було згадано, та і загалом, психологічно команда сьогодні виглядала дуже слабо, а відсутність мотивації вплинула на підсумковий результат.

Таким чином, "Атлетико" феєрично крокує до півфіналу, де його суперником стане "Реал", "Челсі" або "Баварія". Враховуючи гру, яку підопічні Сімеоне продемонстрували в грі проти чотириразового переможця найпрестижнішого клубного турніру в європейському футболі, аутсайдером у цій компанії вони точно не будуть.

Коментарі ()