Українська правда

Кубок України. Славутич - Шахтар 0:3. Бакалов зупинився за крок від фіналу

Сергей Шемшученко — 7 травня 2014, 15:22

Черкаський Славутич зупинився за крок від сенсації. У півфіналі Кубка України команда Юрія Бакалова два тайми зіграла на нуль проти Шахтаря, але до серії післяматчевих пенальті так і не дотягнула. Відсутність досвіду проведення матчів такого рівня наклала свій відбиток на гру команди в додатковий час, коли три м'ячі опинилися в сітці воріт Мирного.

Зрозуміло, що окрім мотивації у команди Юрія Бакалова проти Шахтаря більше нічого не було, тому господарі нічого не вигадували, і весь матч грали від оборони. Єдиний гострий момент, який Славутич сьогодні створив у атаці, завершився неточним ударом Чеботарьова, з котрим, за потреби, впорався б Каніболоцький.

А от біля свого штрафного у черкаського клубу справи йшли набагато краще. Свідченням тому є більше 105-ти хвилин гри проти учасника Ліги чемпіонів без пропущених м'ячів. Навіть підсилення атаки в другому таймі виходом Тайсона, Едуардо і Адріано не дозволило гірникам завершити гру в основний час.

Лише на 105-й хвилині гірникам вдалося вийти вперед завдяки майстерному виконанню Едуардо штрафного удару. Після цього всі надії Бакалова на серію пенальті були зруйновані, і Славутич, що називається, "поплив".

Шахтар зусиллями Тайсона і Бернарда ще двічі розписався у воротах суперника, але ці м'ячі вже не мали абсолютно ніякого значення для суперника і уболівальників. В кінцівці зустрічі, незважаючи на по суті розгромну поразку, місцеві вболівальники дякували своїм улюбленцям за гру і скандували: "Молодці!". А чого іще треба команді з Другої ліги після матчу з без двох хвилин чемпіоном України?