Головне

Прем'єр-ліга. 29 тур. Карпати - Металіст 2:4. Харків продовжує боротьбу за ЛЧ

11.05.2014 23:57 1019 0
Прем'єр-ліга. 29 тур. Карпати - Металіст 2:4. Харків продовжує боротьбу за ЛЧ

Металіст, після перемоги у Львові над Карпатами, гарантував собі, як мінімум, бронзові нагороди нинішнього чемпіонату України з футболу. Харків'яни зберегли чотириочкову перевагу над Динамо, а враховуючи, що до кінця залишився лише один тур, можна стверджувати, що кияни вже вибули з "бронзової" гонки, хоча і перемогли у меншості маріупольський Іллічівець у паралельному поєдинку.

Щоправда, й особливої радості від звитяги на стадіоні Україна "жовто-сині" не отримали. Адже Дніпро у ще одному паралельному матчі таки вирвав у другому таймі перемогу у Полтаві над Ворсклою. Отже, між непримиренними суперниками залишився двоочковий відрив. Однак, з іншого боку, не виграй би сьогодні Металіст, дніпряни вже б святкували срібні медалі та головне - перепустку у Лігу Чемпіонів.

Щодо самого матчу у Львові, то тут на перший план вийшов арбітраж. Не те, щоб від був жахливим, але певні питання до Сергія Бойка є. Наприклад, два пенальті у першому таймі. В обох епізодах захисники наступали на ноги нападникам, і в обох епізодах рефері вказував на 11-метрову позначку. Добре, що хоч арбітр був послідовним у своїх рішення. Але рішення дивні, бо у кожному поєдинку можна по 5-6 таких порушень фіксувати.

А от щодо третього пенальті на початку другої половини зустрічі, то, здалося, що Костевич фолив на лінії штрафного майданчика. Бойко вирішив, що Хав'єр уже був у межах карного. Саме цей момент і вирішив долю протистояння. Плюс надалі суддя більше свистів у бік Карпат, на що з іронічною посмішкою реагував Олександр Севідов. Під кінець матчу він навіть не намагався сперечатися з бригадою арбітрів.

Перший тайм команди взагалі відіграли весело. Чотири взяття воріт на двох, напружена боротьба майже на кожному клаптику поля, два пенальті. Що ще треба для видовищної зустрічі? Глядачів... І є думка, що Карпати ще активніше б діяли, підтримуй їх рідні вболівальники. А так, пенальті на початку другого тайму деморалізував львів'ян, після чого вони нічого особивого створити і не змогли в атаці.

Натомість, Металіст добив суперників ближче до завершення зустрічі, коли Хав'єр був першим на добиванні й оформив хет-трик. Три очки, і підопічні Ігоря Рахаєва все ще продовжують боротися за зону Ліги Чемпіонів. І тепер усе вирішиться в останньому турі, у якому Дніпро прийматиме донецький Металург, а у Харків завітає непоступлива Ворскла. Тож, головна боротьба - попереду.

Коментарі ()