Головне

Прем'єр-ліга. 29 тур. Ворскла - Дніпро 1:4. Розгром із відчаю

11.05.2014 22:16 980 0
Прем'єр-ліга. 29 тур. Ворскла - Дніпро 1:4. Розгром із відчаю

У попередніх чотирьох матчах Дніпро зазнав трьох поразок. Така серія не лише поставила хрест на чемпіонських амбіціях дніпропетровців, але й над другим місцем встановила великий знак питання: у двох завершальних матчах із непростими суперниками, претендентами на Лігу Європи, втрачати очки вже було не можна. Тож до Полтави підопічні Рамоса їхали з одним завданням: перемагати Ворсклу.

Проте перша половина гри мала справити на прихильників Дніпра гнітюче враження. Жахіття останніх матчів тривало: гості грали повільно, передбачувано та ненадійно. Про якусь комбінаційну гру в атаці годі було й думати, обрізки траплялися одна за одною, а оборона тріщала по швах. Ворскла ж діяла впевнено, і дивно, як полтавці жодного разу не забили з гри – мали хороші нагоди і Турсунов, і Баранник, а Яхович взагалі міг 2-3 забивати, але лише раз у стійку влучив. Єдиний же гол господарі забили після подачі кутового, коли оборонці Дніпра Чеснакова проґавили.

Тож перша 45-хвилинка минула за тотальної переваги Ворскли, а тут іще на старті другого тайму надійшли новини зі Львова, де Металіст вийшов уперед та на ту хвилину вже обігнав Дніпро у турнірній таблиці. Тому чекати було вже нічого, і Рамос знову вдався до традиційної для себе авантюри, знімаючи захисників на користь атаки: Влад поступився місцем на полі Зозулі, а трохи згодом замість Федецького вийшов Бруно Гама. І дії гостей справді стали гострішими.

Спливала перша година гри, коли Дніпро лишився в меншості – за 10 хвилин дві жовтих картки отримав Ротань. Йдучи з поля, Руслан щось не дуже приємне говорив арбітрам, хоча навряд чи мав би він нарікати на суддівство. Але зрештою виявилося, що саме вдесятьох, як це вже бувало з ними раніше, дніпропетровці здобудуть необхідний результат.

Перший гол був не зовсім логічним, зате дуже красивим: Коноплянка не став навішувати зі штрафного, а сам потужно пробив у ближню дев’ятку воріт Непогодова, заскочивши зненацька воротаря ворсклян. Схоже на удар відчаю, але, мабуть, саме так і потрібно було діяти, щоб нарешті розбудити партнерів. І після цього Дніпро нарешті заграв, а от Ворскла "попливла".

Гості затисли полтавців біля їх карного майданчика, чекаючи на помилку, і дочекалися на неї у виконанні Олександра Скляра. Опорник господарів розгубився під пресингом неподалік від власного штрафного і віддав невдалу передачу назад, яку тут же перехопив Зозуля і без роздумів пробив повз голкіпера, вивівши свою команду вперед за 10 хвилин до кінця матчу. Одразу ж Рамос виконує третю заміну, випускаючи на поле третього номінального захисника Дугласа замість Селезньова.

І вже Дніпро почав грати від оборони, але для того, аби переламати хід гри, в Полтави сил вже не вистачило. Зрештою, вбила інтригу ще одна обрізка від господарів, після якої Джуліано ідеальним пасом за спиною в захисника вивів Матеуса віч-на-віч із Непогодовим. Бразилець обіграв голкіпера і з гострого кута повз порожні ворота не схибив.

А вже в компенсований час деморалізована Ворскла дозволила дніпрянам забити вчетверте, помилившись при виконанні штучного офсайду. Знову Матеус вийшов на побачення з воротарем, цього разу з першим ударом той впорався, але другий удар бразильця мети досяг.

Тож, провівши таку яскраву кінцівку матчу, Дніпро лишається фаворитом у срібній гонці з Металістом, принагідно ще й покращивши різницю м’ячів, яка може стати визначальною за деяких обставин. Але для того, аби офіційно оформити путівку до Ліги чемпіонів, дніпрянам треба терміново розібратися з тими проблемами, які були в них перші 60 хвилин сьогоднішнього матчу – донецький Металург може не пробачити так, як це зробила Ворскла.

Коментарі ()