Українська правда

Григорій Суркіс про ФФУ: Більш замкнуту і непрозору структуру важко знайти

Сергей Шемшученко — 19 травня 2014, 09:20

Більш замкнуту і непрозору структуру, ніж Федерація футболу України, сьогодні важко знайти.

Про це заявив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс в ефірі "Профутболу".

"Більш замкнуту і непрозору структуру, ніж Федерація футболу України, на мій погляд, сьогодні важко знайти. Хоча, за півтора року ми чули багато гасел про демократію, свободу і нові думки. З одного боку були заклики до демократії, але структура стала більш закритою", - сказав він.

"Приймаються незрозумілі і непрозорі рішення, що не відповідають сучасним нормам комунікації між владою і футбольним співтовариством. А те, що відбувалося в останні тижні перед фіналом Кубка України, взагалі не піддається жодній критиці", - зазначив Суркіс.

Також колишній віце-президент УЄФА прокоментував рекомендації футбольного союзу не проводити міжнародні матчі в містах, які опинилися в зоні конфліктів.

"Я спілкувався з керівництвом УЄФА, яке рекомендує до жовтня проводити єврокубкові матчі не в містах, де зараз проходить громадянські протистояння. Чому? Всі дії ФФУ останнім часом підводили до такого висновку", - сказав він.

"Свого часу з подачі ФФУ було прийнято рішення про дискваліфікацію Арени-Львів, потім матчі 29-го туру без уболівальників і нелогічне рішення щодо проведення без глядачів фіналу Кубка країни. У мене склалося таке враження, що ФФУ сама підводила УЄФА до прийняття такого рішення", - підсумував Суркіс.

Нагадаємо, раніше Суркіс заявляв, що не хоче повертатися у крісло президента ФФУ.