Головне

Ліга Чемпіонів. Реал - Атлетико 4:1. Десятий кубок для "вершкових"

25.05.2014 00:31 1698 0
Ліга Чемпіонів. Реал - Атлетико 4:1. Десятий кубок для "вершкових"

Мало хто перед початком нинішнього сезону у Лізі Чемпіонів міг повірити у те, що у фіналі буде мадридське дербі - Реал проти Атлетико. І якщо "вершкові" завжди перебувають серед претендентів на перемогу, то "матрацників" тут точно не бачили. Загалом, букмекери бачили фаворитами Баварію та Барселону. Проте саме ці команди мадридські клуби вибили у півфіналі, тому у закономірності такого фіналу сумніватися якось не доводиться.

Атлетико взагалі провів під керівництвом Дієго Сімеоне надзвичайно вдалий сезон. Команда вперше з 1996 року виграла чемпіонат Іспанії, та ще й дійшла до фіналу найпрестижнішого єврокубку. Повірити тільки, адже ще 12 років тому "матрацники" грали у Сегунді. І варто нагадати, що у вирішальному поєдинку Кубку Чемпіонів (минула назва Ліги Чемпіонів) до сьогодні "черовоно-білі" грали лише одного разу - у далекому 1974 році, коли у переграванні були розгромлені все тією ж Баварією.

У "Галактікос" список трофеїв, звичайно ж, побільше буде. Хоча і вони вже два сезони поспіль не можуть виграти чемпіонство у Прімері. Однак за чотири останні роки двічі брали кубок країни. Окрім того, вболівальники "Королівського клубу" вже добряче зачекалися тріумфу на європейській арені, адже востаннє Реал вигравав Лігу Чемпіонів 12 років тому - у 2002-му. Після того, правда, ще і суперкубок УЄФА додав у свою колекцію, а потім і міжконтинентальний кубок.

Чесно кажучи, ще після півфінальних дуелей виникла думка, що мадридське дербі у фіналі буде якимось нудним, адже команди дуже добре знають одна одну. Проте вже з перших хвилин суперники заграли активно й агресивно. Особливо відзначався... Дієго Сімеоне, який раз у раз бігав біля лави запасних і махав руками до своїх підопічних. Карло Анчелотті, як і зазвичай, поводив себе стримано, жувавши жуйку.

Реал більше володів ініціативою, та до небезпечних моментів не доходило. Натомість Атлетико непогано пресингувало суперників на чужій половині поля. І все ніби номально складалося для номінальних гостей, якби не травма голеадора Дієго Кости, який змушений був залишити поле вже на 10-ій хвилині. А це означало, що на захист "вершкових" уже не буде такого серйозного тиску, який міг би бути.

Атлетико з часом вдалося вирівняти гру. А першого небезпечного моменту довелося чекати аж до 32-ої хвилини. Тоді грубо обрізався на власній половині Тьягу, і Бейл по центру вийшов на ворота Куртуа, проте влучити у кут йому не судилося. Водночас, Реал отримав м'яч у відповідь. Під час кутового аналогічно грубо помилився Касільяс, який залишив лінію воріт, і встигнути витягнути м'яч після удару Годіна до того, як "шкіряний" перетнув лінію, Ікеру не вдалося. Відразу ж "добити" "Галактікос" міг Андріан Лопес, але його удару головою після кутового не вистачило точності.

Друга половина мало у чому відрізнялася від першої. Атлетико віддав ініціативу більш іменитим сусідам по Мадриду, розраховуючи на контратаки. У Реала ж довгий час нічого не виходило. Удари були, але всі вони летіли у "молоко".

Непереливки стало "матрацникам" в останні 15 хвилин основного часу. Підопічні Анчелотті добряче притиснули суперників до їхніх воріт. Та і самі "червоно-білі" дещо винні у такому перебігу подій. Аж занадто вони відійшли, організувавши захисні редути та втримуючи рахунок. І все-таки численні навіси та розіграши принесли дивіденти Реалу. На третій компенсованій хвилині Серхіо Рамос, який під кінець грав ледь не центрфорварда, головою замкнув подачу Модрича з кутового. А це означало, що зустріч переходила в овертайм!

У першому додатковому таймі цікавого було мало, а от другий вийшов на славу. Тут і три забиті м'ячі, і сутичка на полі. І всі три залетіли у стіку воріт Куртуа, і Атлетико розгромно програв, хоча цього не заслуговував. Спочатку Ді Марія фантастично прорвався флангом після швидкої контратаки, пробив, воротар відбив, але точно на голову Бейлу. А під кінець 15-хвилинки Реал і взагалі розбив суперників. "Матрацники" просто втомилися, ще й Хуанфран отримав ушкодження та не міг бігати, тому
Реал просто зніс поля поля суперників - Куртуа під собою пропустив удар Марсело, а Роналду забив з пенальті.

Поєдинок у підсумку завершився з рахунком 4:1 на користь Реала, який зумів вирвати нічию лише у компенсовані хвилини основного часу. І для "Королівського клубу" цей успіх є історичним - десятий кубок Чемпіонів. І це є рекордом у Європі. Атлетико ж знову поступається у вирішальному матчі. До речі, щодо сутички, то Сімеоне з госрдістю витримав цей удар долі. Не витримав він лише, коли Варан, здається, спеціально вдарив м'ячем у бік лави запасних номінальних гостей. Дієго побіг на поле розбиратися, за що отримав вилучення. Це, певне, єдиний неприємний момент за всю гру, яка і справді була гідною фіналу!

Коментарі ()