Головне

Прем'єр-ліга. 29 тур. Зоря - Шахтар 1:3. Дев'яте чемпіонство гірників

11.05.2014 18:42 567 0
Прем'єр-ліга. 29 тур. Зоря - Шахтар 1:3. Дев'яте чемпіонство гірників

Шахтар за тур до завершення чемпіонату України оформив своє дев'яте чемпіонство. У поєдинку із Зорею інтрига жила всього десять хвилин - до того, як суддя поставив пенальті у ворота луганчан і вилучив голкіпера Шевченка. Адріано реалізував одинадцятиметровий, і стало зрозуміло, що тепер шансів наздогнати гірників у боротьбі за золото в Дніпра або Металіста вже немає.

Зоря відійшла всіма силами у захист, чекаючи свого шансу на контратаку, а шахтарі продовжували методично розхитувати оборонні редути суперника. На 29-й хвилині Адріано відправив другий м'яч у сітку воріт Сантіні, і гірники вирішили, що справу вже зроблено.

Однак, не згодні з цим були луганчани, і перед самим свистком на перерву команді Юрія Вернидуба вдалося відіграти один м'яча. Більше того, Хомченовський на початку другої половини мав чудову нагоду зрівняти рахунок, але, об'єктивно, навіть забий Зоря цей м'яч, шансів на успіх проти Шахтаря у меншості в неї практично не було.

Бо сьогодні луганська команда грала так, як їй дозволяв це робити суперник. Гірники весь другий тайм провели на половині свого опонента, Адріано тричі був близький до того, щоб оформити хет-трік, Бернард мав дві стовідсоткові нагоди, але поставити крапку в цій грі судилося іншому бразильцеві.

Едуардо, який чотири дні тому в Кубковому протистоянні зі Славутичем на цьому ж стадіоні вирішив долю того матчу, вийшовши на заміну, зробив це і сьогодні. Незважаючи на всі старання луганчан, три пропущені м'ячі - це мінімум того, що мало влетіти у ворота Шевченка/Сантіні.

Тепер завдання виходу до Ліги Європи з шостої сходинки для команди Вернидба ускладнюється, і напряму буде залежати від того, як зіграють свої матчі Ворскла, донецький Металург і Чорноморець. При цьому Зорі будь що треба перемагати Динамо в останньому турі на Олімпійському, а зробити це буде ой як не просто.

Коментарі ()