Українська правда

Палкін пророкує похорон чемпіонату України

Сергей Шемшученко — 6 липня 2014, 19:50

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін вважає, що чемпіонат України повинен буде перейти на новий формат. На даний момент учасники української прем'єр-ліги повинні будуть проголосувати за один з двох проектів турніру.

Перший має на увазі стандартні два кола з 26 матчами.

"26 поєдинків - це дуже мало, - цитує segodnya.ua Палкіна. - Новий формат компенсує різницю з минулим чемпіонатом і не перевантажує графік: четвірки проведуть за увесь сезон по 32 поєдинки, а шестірки - 31. Чому команди розбиваються на групи за системою 4-4-6, а не, наприклад, 4-6-4? Аутсайдери мають менше кадрових і матеріальних ресурсів, тому вони і проведуть менше ігор. Втім, цей аргумент дуже умовний - різниця рівна лише одному матчу.

Завдяки другому етапу в два рази збільшиться число поєдинків між лідерами. А це допоможе командам рости. Тільки у таких умовах наші клуби можуть розвиватися.

За нашими підрахунками, рейтинг телевізійних трансляцій виросте на 20 відсотків, а відвідуваність - на 34 відсотки. Якщо ми не приймемо новий формат, це перший крок до похоронів чемпіонату України.